pátek 12. ledna 2018

Kdy do skleniku nehasené dusíkaté vápno

Ovšem neprovádí se jen bílení vápnem a jeho použití do sanačních omítek,. Kdy není třeba vápnit a jak to poznat. Desinfekce skleníku vápnem. Proto se do půdy vpravuje dusíkaté vápno (2O N a 5O CaO), které . Na nedostatek reagují vznikem velmi nápadných nekróz květního konce plodů, kdy při následné a rychlé infekci plísněmi a houbami dojde k . Při použití dusíkatého vápna zároveň zničíme semena plevelů, klíčící plevele, vajíčka.


Kdy vápnit nemusíme, či dokonce nesmíme? Nejúčinnější dezinfekce dusíkatým vápnem je jeho zapravení do vlhké. K tomu si tyhle prostředky vyrobit mi donutily roky, kdy Sulka nebyla nikde k dostání. Ještě jsem ve skleníku ze zoufalství zkusil ledek a paprik jsem pěkně připekl.


Nejen na jaře, kdy máme radost z toho, že po zimě znovu můžeme začít pěstovat květiny a. Důležité upozornění: nepoužívejte klasické nehašené stavební vápno! Stačí po zrytí aplikovat dusíkaté vápno , které výborně desinfikuje, vyčistí a připraví . Jste-li ale majiteli studeného skleníku , máte možnost pustit se do jeho. Zaryjte do půdy práškové dusíkaté vápno ; seženete i granulované, ale . Zdravím chtěl sem se zeptat zavužiji vinohrady pohnojit dusíkatým vápnem trochu pročistit půdu.


Bez zjištění pH půdy, bych určitě žádné vápno nesypal, ani hašené, ani nehašené. Ja ho pouzivam do skleniku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky