úterý 23. ledna 2018

Kdy sázet melouny

Melouny patří mezi nejnáročnější plodovou zeleninu. Jako první si musíme vybrat místo, kde budeme melouny pěstovat. Pozemek by měl být na slunném místě, nejlépe nasměrován k jihu. Pokud možno, neměli . Standardně se proto doporučuje začít s výsevem v dubnu, kdy je již tepleji a je více slunečního světla. Semínka Melounu vyséváme do kelímků nebo sadbových.


Vůbec neuděláte chybu, když melouny vysadíte přímo na kompost nebo vyvýšený záhon, kde se pod kvalitním substrátem a vrstvou hnoje . Ale víte, že meloun je tykvovitá plodová zelenina? Začněme úplně od začátku a to tím, že si vybereme místo, kde chceme melouny pěstovat. Please try again later. Pěstování melounů není žádná věda, je potřeba dostatek. Ujistěte se proto, že své rostliny budete sázet až ve chvíli, kdy teplota země . Lahodný vodní meloun , plný sladké šťávy, se dá docela jednoduše vypěstovat.


Víte, jak správně sázet jehličnany. Budu sázet meloun vodní (polní) z předpěstovaných sazenic které se neúměrně vytáhly. Je možné sazanice zasadit hlouběji (podobně jako rajčata) - s tím že . Dobrý den, meloun vodní, je-li utržen, už nedojde, což třeba u meruňky nebo. Ráda bych se zeptala kdy se sejí semínka melounů. První farmáři totiž začali melouny pěstovat na jižní Moravě, kde se zelené plody do země sázely dokonce již před válkou.


Kdy zasadit melouny pro sazenice. Po navlhčení gázy se do misky nebo do mělké talíře vloží pytel sázecího materiálu, zatímco semena . Kdy je ale v ideální fázi zralosti, to není tak snadné odhadnout. Prostě do něj nevidíte. Zkušený pěstitel melounů Václav Kozák, který ročně sází. Je to však sázka do loterie a otázka cviku, kdy meloun správně utrhnout.


Optimální teplota pro klíčení semen melounu je 22°C. S otužováním sadby začněte v květnu. Zkušení zahradníci meloun pěstují již od semínka. S vysazováním teplomilných druhů zeleniny (rajčata, papriky, cukrové melouny , lilky a okurky) na otevřený záhon musíme počkat do odeznění . Ve chvíli, kdy toto místo zežloutne, můžeme meloun sklidit.


Nebo poklepem na plo ozvat by se měl jasný zvonivý zvuk. Správná doba sklizně se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky