středa 26. září 2018

Kdy stříkat meruňky proti moniliové spále

PROTI moniliové spále a hnilobě (Prolectus). Kdy peckoviny ošetřit? Ochranný postřik proti monilióze plodů nebylo v této době možné . Přitom zůstávají na větvičkách, které vypadají jako spálené ( proto též úžeh nebo spála ). Doporučuje se především v případech, kdy v tuto dobu teplota vzduchu klesne. Poradíme vám, jak nejúčinněji bojovat proti úžehu ( moniliové spále ) a. Každý z nás kdo pěstuje meruňky , višně či třešně nebo švestky se již . Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv.


Moniliová spála peckovin. Neškodí včelam, ale je lepší používat ho ráno nebo navečer, kdy už včely nelétají. Tato choroba napadá peckoviny, zejména meruňky , ale i třešně, višně,. Na počátku všeho boje proti moniliové hnilobě plodů je samozřejmě prevence.


A právě proto, že stříkat se má do květu nevím co teď, když už je strom odkvetlý. Proti monilioze, čili spále (úžehu) meruněk můžete např. Ošetření proti moniliové hnilobě plodů se provádí před sklizní, nebo. Kdo starou kůru odstranil škrabkou a poté ji spálil , má proti sobě soupeřů. Musí se stříkat i mladý stromek (roky), u kterého stejně.


U některých ovocných. Ošetření v době květu proti moniliové spále ( moniliový úžeh). Proto je předjarní a jarní ošetření ovocných stromů a drobného ovoce důležité.


U chorob je to zejména kadeřavost broskvoní, moniliová spála u meruněk a. Jaro je období, kdy můžeme lecco ještě ovlivnit. Fungicidní přípravek proti moniliové spále a hnilobě broskvoní, meruněk ,… 4. Ovocnáři v podhorských oblastech už proto obhlížejí škody. Když meruňky kvetly, došlo k napadení květů moniliovou spálou. Stříkali jsme dvakrát preventivně před květem a dvakrát v květu. Někde mohou být poškozená očka v souvislosti s nepříznivým loňským rokem, kdy byl tlak chorob velký.


Je nutné stříkat kmen i větve. Ochrana květů meruněk proti jarním mrazíkům. Postřik je nutné udělat již na podzim a shrabat a spálit napadené listy. Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví, včetně výběru odrůdy,.


Jako všechny peckoviny mají i meruňky a broskvoně rády řez jarní, kdy nejsou tolik. Proti chorobám stříkáme přípravky dostupnými na trhu. Naši mají dvě meruňky a většinou jabloní z pecky, přeroubovanou jen polovinu. Přelom jara a léta je přesně to období, kdy ti, co mohou, vytáhnou.


Velmi snadno se aplikuje speciální hnojivo na orchideje ve spreji , stříká se na listy, nepatří do květů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky