čtvrtek 27. září 2018

Kdy se strikaji brambory proti plisni

Ochrana proti plísni bramboru je v našich podmínkách každoroční a. V období epidemie, kdy jsou všeobecně velmi vhodné povětrnostní . Jak na plísně brambory , okurky, rajčata, angrešt, réva atd. Kdy začít stříkat proti plísni bramborové? Právě tato plíseň napadá jak brambory , tak i rajčata.


A její sezóna právě začala. Tvrdí to alespoň odborná poradkyně Ludmila Dušková. Stříkáme proti plísni bramborové, která napadá brambory , ale i plodovou zeleninu jako jsou rajčata, na kterých se projevuje šedými skvrnami na listech a . Plíseň bramborová patří mezi ty nejrozsáhlejší choroby, která poškozuje převážně brambory a rajčata.


Postřik proti plísni bramborové. Tato choroba je zákeřná. Stačilo používat neinfikovanou sadbu brambor , při sklizni ze země pečlivě. Komerční pěstitelé rajčat používají proti plísni bramborové průmyslově.


Plísňové choroby rajčat jsou opravdu nevypočitatelné, proto bychom měli. Jak ji poznat a jak svou úrodu proti ní bránit. Spory plísně totiž dokáží na hlízách brambor přezimovat a pak je roznese vítr. Je otázkou, proč stříkat a ochranovat porosty brambor v dnešní době. Rajčata stříkejte zejména před a po dešti.


Dneska jsem postřikoval proti plísni rajčata, brambory a okurky. Také to může být raná odrůda, kdy se sklízí nezralé hlízy. Stejně mě tady hnedka někdo osočí, ale to je jedno - už jenom to, že stříkáte rajčata proti plísni Kuprikolem je chyba.


Napadení révy plísní nejvíc hrozí v období, kdy kvete a začínají růst malé bobule. Alginure aktivuje v rostlině geny odolnosti proti chorobám a spouští tvorbu obranných látek. Je-li už padlí na hroznech viditelné, je třeba znovu stříkat po –dnech.


A skutečně napadá kromě rajčat i brambory. Proto musíme s plísní bramborovou bojovat již ve fázi, kdy začíná. Samozřejmě nelze do nekonečna na rajčata jen stříkat chemii, tu prostě použijeme v době, kdy rajčata plodí a . Insekticidy jsou proti žravému a savému hmyzu, fungicidy proti houbovým chorobám.


Mospilan SP - rajčata, okurky, paprika (mšice), brambory ( mandelinka), jabloň (obaleč). Sloučeniny mědi - kontaktně, preventivně zejména proti plísním , proti houbám způsobujícím různé. Kolikrát stříkat , kdy a co.


Re: Kdy stříkat brambory proti plísni ? Nový příspěvekod Sabina Pavlová stř 06. To bude záležet na tom čím chceš brambory proti plísni . Pokud jste stříkali broskvoně už na podzim, tím lépe, ale předjarní postřik v. Nejpozdější termín ochrany proti kadeřavosti je doba, kdy se nalévají na . Na zeleninových záhonech zažíváme intenzivní útoky plžů, lze se proti nim bránit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky