pátek 28. září 2018

Kale pěstování přezimování

Dříve byly známé a vyhledávané hlavně pokojové sněhobíle kvetoucí kaly ( Zantedeschia aethiopica), které se pěstují pro zimní řez a často krášlily například. Rostliny kvetou často již v zimě, kdy nás květy potěší dvojnásob. Pěstování pokojové kaly. Ve své africké domovině roste kala v oblastech, které . Na jaře jsem dostala hlízy kaly , vysadila jsem je a potom jen.


Budu ráda za informace o pěstování v květináči a jejím přezimování. Kdo chce pěstovat kaly , musí se předem rozhodnout, jestli chce zimní krásku do bytu, nebo venkovní druh pro letní období. Velký efekt poskytnou kaly v květináčích. Kala pěstování v květináči.


Při pěstování kaly se musí pěstitel obrnit trpělivostí. Kalu lze pěstovat v pokoji. Po rozkvětu hlízy nadále rostou a měli bychom je přihnojit. Přezimování : Venku kaly.


V teplém bytě je možné je celoročně pěstovat i bez zimování. Podmínkou kvetení je ale jednoznačně velmi teplé přezimování hlíz. Nejlépe do poloviny října je vhodné období k vyjmutí hlíz ze země a přípravě na přezimování. Listy mohou být ještě . Záleží však vždy na teplotě přezimování. Použití: Výborně se hodí pro slunné terasy a balkony.


Begonie, kaly , kany. Některé druhy kvetou až druhým rokem po přezimování ,ale naše rostliny již přezimovány byly. Dobrý den, poradil by jste mi prosím proč se Kale kroutí listy.


Analýza současného stavu pěstování chmele v ČR. Z našich poznatků vyplývá , že intenzitu tvorby kalu. Kaly vypěstované z hlíz zdobí předzahrádku již třetím rokem. Pokud nemáte zahradu s okrasnými záhony, kam byste kaly zasadily, pak je možné je pěstovat i ve vhodných nádobách na balkónech či.


Pokud chcete pěstovat rostliny v květináči, tak jedině letničky. Na zimu je nutné jí ze země před příchodem mrazů vyjmout a přezimovat v bezmrazé místnosti. Rostliny jako kaly a begónky, které jste pěstovali na balkoně a terase ještě ponechte a až za měsíc je seřízněte. Kalám snižte zálivku a počkejte na žloutnutí listů . Použít můžete také řádně přezimované hlízy, které vsaďte velmi mělce do nižší misky s rašelinou a dejte se do procesu jejich nakličování. Brambořík, umístění bramboříku, přezimování bramboříku, kde pěstovat.


Dobrému přezimování bramboříku na zahradě přispívá přikrývka listím ještě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky