pondělí 17. září 2018

Kaktus množení

Přinesli jste si domů krásně kvetoucí kaktus a on už nekvete? Chcete-li získat semena z vlastní sbírky potřebujete k tomu . Tomuto způsobu množení se říká řízkování. Pro úspěšné vytvoření co nejhladších řezů je velmi důležitý naprosto čistý a ostrý nůž. Mam doma kaktus a vyrašily mi na něm výrůstky(takové malé kaktusy).


A slyšel jsem že když je odříznu a zasadím tak začnou normálně růst.

Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Barva listu ‎: ‎zelené Barva květu ‎: ‎růžová, fialová, vínová, purpurová,. Množení je zázrak, co? Když si dobiješ dneska mezi 17:a 20:od dvou do pěti stovek, nadělíme . Možná dodnes neznáte „ kaktus “ s podlouhlými listy a nádhernými velkými. A když se množí kredit, to je teprv něco.


Dobrý den, já jsem vždy množil jen ty větvičky zelené. Tedy ten dřevnatý a starý stonek nemám vyzkoušený, ale měl bych obavu, že už . Pokud kaktus odnožuje, stačí odnož uloupnout a zasadit,“ říká zkušený pěstitel, „ ale lepší je koupit si semena a udělat si svůj vlastní výsev.

Odlamujeme články, u kterých jsou již patrné . Opuncie lze snadno množit články, které z matečné rostliny odlomíme a řeznou plochu necháme dokonale zaschnout, až se vytvoří . Dalším způsobem množení je řízkování. Jeho výhodou je, že rostliny mohou nakvétat již druhým rokem. Vánoční kaktus patří k nejoblíbenějším svátečním rostlinám. Pokud se vám pěstování vánočního kaktusu daří, dalším krokem je jeho množení.


Zdroj pinu abecedazahrady. Jako součást vánoční výzdoby jsme si pořídili nebo dostali vánoční kaktus. Jak ale o tuto pokojovou rostlinu pečovat a jak si zajistit, aby nám . Nové rostliny zadarmo? Prsty opatrně odtrhneme vyzrálý nekvetoucí výhon se dvěma až třemi články.


Tento kulovitý kaktus původem z jihoamerických And dosahuje velikosti jen 12. Rozmnožování semeny vyžaduje především ochranu proti plísním a trpělivost. Tím, že se rostlině úmyslně poruší vegetační vrchol, vytvoří kaktus odnože, které poté, . Prozkoumejte nástěnku „KAKTUSY A ROSTLINY- ROZMNOŽOVÁNÍ “ uživatele hajkovaruza na Pinterestu.


Saved from abecedazahrady. Vypěstování kaktusu ze semínka je vhodné v jarním období.

Jedná se o generativní způsob množení. Používáme tedy samozřejmě hnojivo určené pro kaktusy. Kaktus si lze vypěstovat i ze semínka. Jako vhodný substrát volíme písčitohlinitý.


Přesazování, množení , problémy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky