pátek 7. září 2018

Magnolie strom na sazenice

Magnolie jsou totiž nenáročné na pěstování. Nezapomeňte ale zohlednit i to, jak velký bude zvolený strom či keř za patnáct let. Očištěná semena je pak třeba stratifikovat, tedy vlastně uměle nechat ještě dozrát.


Dlouho Sazenice magnolie byly velmi vzácné, cena extrémně drahá, takže strom mohl být nalezen pouze na statcích šlechticů. A i po zbytek roku zahradu zdobí dokonalý tvar rozložité koruny a velké listy.

Je mnoho důvodů, proč tento úchvatný okrasný strom pěstovat! Stálezelený, exoticky působící strom s velkými, tmavě zelenými, na rubu . Pokud byla výsadba prováděna na jaře, rostlina začala aktivně růst, sazenice dávají. A výsadbu magnólie na jaře, ve fázi aktivního růstu, strom rychle zaroste. Semena bývají obalena nápadně zbarveným dužnatým míškem a obsahují hojný olejnatý endosperm.


První odkazy na jejich léčivé vlastnosti. Za přirozených podmínek se strom magnólie šíří semeny nesenými ptáky.

Je možné pokusit se zasít strom ze semen a sám na místě. Sbírejte semena na podzim . Nejlepší bude, pokud semena zasadíte do vlhké prohřáté půdy. To se takto zjara těžko zajistí, a proto . Návod na pěstování magnolií. Při výběru správného místa pro Vaši rostlinu se musíme především řídit tím, že magnolie preferují slunné až polostinné . Na zimu půdu mulčujte spadaným listím, ať ochráníte kořeny před.


Dají se koupit i semena magnolie , ale koupit si vypěstovanou rostlinu s . Tento okrasný strom je pritom odolný a nenáročný na starostlivosť a preto ho. Je vždyzelený strom rastúci v Južnej a Juhovýchodnej Ázii. Magnólia je pomenovaná po francúzskom botanikovi Pierre Magnolovi. Dospělý strom dosahuje až 15m, listy jsou velké 10–15cm, obvejčité, naspodu chloupkaté.


Magnólie Insignis je stálezelený strom , který se přirozeně vyskytuje zejména v Tibetu. Magnólie jsou teplomilné dřeviny, kterým se bude nejlépe dařit na slunci . Soulangeův, opadavý rozkladitý keř nebo nízký strom dorůstající výšky až 4m.

Oválné, sytě zelené tuhé listy jsou na okraji mírně zvlněné. Bývá všelijak podivně pokroucené a obsahuje semena , která jsou obvykle v. Na hladkých členěných větvičkách vynikají od podzimu šedě plstnaté květní pupeny. Následně čistá semena ponecháme ve vlhkém perlitu v mikroténovém sáčku stratifikovat .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky