úterý 11. září 2018

Libeček v květináči

Skoro v každé zahradě býval libeček pěstován jako potřebné koření. Jirule, zkušenosti z pěstování ze semen nemám neboť na trhu stojí libeček v květináči 1- kč. Vyprdla bych se na semínka.


Listy a oddenky lze také zmrazit. Výhodou je, že pěstovat ho můžete nejen na zahrádce, ale i doma v květináči.

Pokud nepomůže ani nové přesazení rostliny, můžeme zkusit pěstovat libeček v květináči , nedosáhneme sice takové velikosti, ale na použití do . Postačí jedna sazenička, rostlina se rozkošatí. Ve volné půdě doroste až dvoumetrové . V porovnání s rostlinami ze zahrady sice bude poněkud drobnější, ale listů ke sklizni naroste . Dokonce jsem tento květináč od října nezalévala a . V létě jej můžete pěstovat na zahradě, v zimě také doma v květináči , takže ani v tomto období se libečku nemusíte vzdávat. Jak pěstovat libeček.


Květináč se semínky zakryjeme fólií, aby substrát zůstal stále vlhký.

Dáme na světlé a teplé místo. Můžete si koupit sazeničku nebo vzrostlou rostlinku v květináči. Lodyhy jsou přímé, tlusté, duté a oblé, s. Libeček je skvělý v kuchyni. Nevyroste sice tak velký jako v záhonu, ale pro běžnou spotřebu postačí.


Přihlaste se prostřednictvím svého Globus Bonus účtu. Do služby se přihlaste svými údaji, které používáte pro věrnostní program Globus Bonus. Jakmile vysejete semena libečku, pokryjte květináč tabulkou skla a umístěte jej do blízkosti topného . Kostivalovým nebo kopřivovým výluhem může každé týdny libeček hnojit.


Rostlinky v květináči přesazujeme každý rok do nového substrátu. Ahoj, dá se pěstovat libeček v květináči i třeba na balkoně v paneláku? Doma ho hodně používáme, je to skvělá náhrada magi. Jenomže už za něj nechci . Rostliny květináči přesazujte každý rok do nového substrátu.


Sklizeň: Čerstvé listy od května do listopadu resp. Je velmi nenáročná a mrazuvzdorná, lehce ji lze pěstovat v květináči.

V květináči se velikost pohybuje okolo cm. Rostlina má ráda slunné stanoviště, lehčí půdu a pravidelnou zálivku. Smil italský květináč 14cm Kč. Můžu je dát vedle sebe do truhlíku, nebo jsou lepší malé květináče ? Pokud máte libeček doma v květináči , zalévejte ho častěji, a to menším množstvím vody. Má totiž méně substrátu, a proto rychleji vysychá.


Bylinky, zajišťuje celoroční produkci českých bylinek v květináči. Aromatické listy libečku chutnají jako maggi. Zobrazit vše Bylinky v květináči.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky