pátek 5. července 2019

Kdy fazole do foliovníku

Do konce léta vám stihnou ještě jednou obrazit. Stále lze vysévat mrkev, černou a červenou ředkev, keříčkový fazol , rané kedlubny, zelí, . Zahradníkův kalendář na celý rok: kdy sít a sázet zeleninu, květiny, dřeviny? Do pařeniště či fóliovníku lze za příznivého počasí vysévat karotku, ředkvičku,.


Fazoli můžete pěstovat nejen venku, ale také i ve skleníku anebo ve fóliovníku. Semena fazole zasaďte do malých kelímků s dobře propustnou a výživnou.

Bylo možné stavět ho tam, kde podzemní voda byla hluboko pod základovou plochou. Stavba skleníku ale byla vzhledem k výkopu cesty fyzicky . Také se sází melouny a do fóliovníku už může přijít mrkev, ředkvička nebo. V době, kdy semínka zakoření a začnou růst sazenice, je ideální . Pokud se chystáme vysazovat sazenice do skleníku či fóliovníku koncem dubna nebo začátkem května, vyséváme rajče ve vytápěných prostorách skleníku . Kdo má alespoň pařeniště nebo fóliovníky , už je na začátku měsíce jistě.


Máme-li připravená semena tykví, fazolí nebo okurek, šup s nimi ven. Výsadba začíná aneb naučte se kdy a co sázet I.

Do fóliovníku či skleníku již můžete začít vysévat karotku, ředkvičky, bazalku a již sázet. V půlce května je čas na vysazení fazolí , kukuřice, melounů, rajčat, paprik a lilků. Dovolit si to můžeme zvláště v teplých oblastech země, kde roste plodová zelenina rychleji. Výsev do skleníku, pařeniště či za okny – končíme . V našich podmínkách ačokču nejlépe předpěstujeme ve fóliovníku , skleníku nebo na.


Ven je vysazujeme až v květnu, kdy pomine nebezpečí jarních mrazíků. Vigna čínská: divná fazole vtrhla do české zahrady i kuchyně . Máte-li skleník nebo fóliovník , vypěstujte si melouny. Až do poloviny července můžete vysévat keříčkové fazole nebo hrášek.


Existují tři zásadní faktory ovlivňující klíčení semen, které má zahradník do. Tuto nadbytečnou vláhu lze zejména u větších semen ( fazole , hrách, bob, dosahují maximální klíčivosti () při teplotě 25°C, kdy klíčí během pouhých dvou dnů. Kedluben je rychle rostoucí zelenina vhodná pro pěstování na zahradě i ve fóliovnících. V přitápěném skleníku se vysévají kedlubny dříve, a to do truhlíků, z nichž se následně.


Nejhorším obdobím je pro kedlubny doba po vyklíčení, kdy mohou klíční. Poslední zeleninou, která se seje na záhony, jsou fazole a fazolky. Spon, do se kterého okurky vysévají (nebo vysazují sazenice), je asi x 60.


Uvedené odrůdy je většinou možné pěstovat ve fóliovníku i na volné ploše. Na rozdíl od hrášku nebo zahradního bobu, které jsou velmi otužilé, fazole mají rády.

Jakmile však už vzrostlé rostliny přesadíme ven, do záhonu, staráme se o to, aby k. Pokud rostliny mají dále růst ve fóliovníku nebo ve skleníku, musíme ještě. Opory můžete rozmístit již v době, kdy se plně vyvine květenství. Pro tyčkové fazole přichází v úvahu pouze vysev do hnízd.


Jednotlivá hnízda mají v. Měli byste tedy dát přednost jejímu pěstování pod sklem nebo ve fóliovníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky