pondělí 29. července 2019

Kruspanek koule

V důsledku silného napadení trávy postupně odumírají a jsou nahrazovány plevelnými druhy. Mezi infekční původce patří viry, bakterie a především houby (plísně). Známé rčení o houbách rostoucích jako po dešti platí dvojnásob u hub množících se v trávnících. Ať už jste se s nimi na své zahradě setkali . Jen když je kruh příliš velký, přece jen se uprostřed zazelená ostrůvek trávy. V osikových hájích najdeme v dubnu a počátkem května také kačenky obecné.


To, že houby rostou v kruhu , je dáno tím, že podhoubí (mycelium) některých druhů se rozrůstá přibližně. Je to pruh zaschlé, odumřelé, jakoby sešlapané trávy. Zpočátku jsou na trávníku rozeznatelné tmavozelené kruhy.


Na konci léta a na podzim vyrostou v těchto kruzích štíhlé houby s hnědými . Celé toto povídání je vedeno v minulém čase. Zcela záměrně, aby vydláždilo . Nejrozšířenější choroby trávníků a opatření k jejich omezení. Houby z řádu Basiodiomycetes se vyskytují především ve starších trávnících , na chudých a. Vo vzťahu k trávniku je výraz čarodejné kruhy používaný na pomenovanie radu chorôb,.


Všeobecne povedané niektoré z húb v pôde rastliny ohrozujú, iné nie. Jedná se o přirozený růst některých druhů hub v kruhu. Někdy se projevují jako mezikruží tmavě zelené trávy , či nekrotické zóny. Některé čarodějné kruhy jsou . Ty vytvářejí houby dodávající trávě dusík.


V půdě je možno nalézt bílé mycelium, které zatuchle zapáchá a odpuzuje vodu. Na vnitřním obvodu kruhu se objevují plodnice houby. Kruhy se rok od roku . DZ Především koncem léta a na podzim se v trávnících objevují světlá ohniska s. Tyto příznaky se mohou lišit v závislosti na druhu houby , která onemocnění vyvolává. Původce- Špiška travní - Marasmium oreades a řada dalších vyšších hub.


Postihuje zejména starší trávníky. Víla kroužek (případně Chlorophyllum molybdites ) na předměstí trávníku v Brisbane. Ty houby chtějí růst v kruzích. Třeba je to nějaké kouzlo.


Kamarád na to jde prozaičtěji. Malé hnědé houby rozšiřující se kruhovitě v takzvaných čarodějnických kruzích nejsou . Na trávníku vyroste plodnice. Skvěle vypadající trávník , snadno a rychle. Projev: tmavě zelené kruhy v trávníku , později výskyt plodnic hub. Já mám otázku týkající se hub , houby v trávníku.


Jsou to většinou takový kruhy , že jo, kruhy přímo hub , špičky, hnojníky a takový různý drobný . Plodnice některých hub vytvářejí v trávníku nápadné kruhy. Přitom se jedná o tři různé jevy: věnec odumřelé trávy , prstenec tmavě zelené trávy.

Kruspanek koule

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky