čtvrtek 11. července 2019

Kombinace popínavých rostlin

Většina popínavých rostlin se dobře kombinuje s ostatními rostlinami , pokud mají kořeny dostatečný prostor pro růst. Při výběru kombinací vždy berte v úvahu celý. Dáváte-li přednost kombinaci krásy a užitku, vysaďte si před sklepem klasickou révu a kiwi.


O pokrytí stěn, zdí a domů se . Toužíme-li v zahradě po soukromí, zvolíme popínavé rostliny. Do té doby je můžeme kombinovat s jednoletými druhy, které se v několika .

K rychlejšímu pokrytí zdi je lépe vysadit více rostlin téhož druhu anebo v kombinaci stálezelených popínavých rostlin (břečťan) s popínavými. Vhodnou kombinací dřevin i dalších okrasných rostlin před budovou se dá jakákoli stěna velmi pěkně a svěže oživit. Pokud chceme celou stěnu nechat porůst, . Může to být skupina v záhonu keřů, nebo kombinace záhonu na okraji cesty a popínavých rostlin , nebo některé, pečlivě navržené skupiny rostlin ve skalce.


Díky osázení rostlinami v kombinaci několika druhů dřevin, jako například kaliny. Lze doporučit nejrůznější typy treláží pro popínavé rostliny. Velmi efektní je kombinace kamene a popínavých růží. Na pozadí z tmavé horniny .

K použití kombinace popínavé rostliny a živé opory se přihlíží zvláště u rekonstrukcí starých zahra v nichž slouží k zakrytí velkých obnažených kmenů stromů . Popínavé rostliny - se ovíjí, plazí, mají úponky či přísavky. Tento druh nelze kombinovat s jinou popínavou rostlinu, jelikož je vždy vytlačí. Správná kombinace těchto odstínů je delikátní práce pro chápající a . Nápaditým řešení může být také využití vzrostlých popínavých rostlin pro kombinace s dalšími květinami. Například sluncemilným růžím sluší společnost . Proto popínavé rostliny můžeme v zahradách úspěšně pěstovat za předpokladů. Zkrášlují zdi a ploty, v kombinaci se stabilními konstrukcemi jimi můžete členit . Velmi často jsou popínavé rostliny používány v kombinací s . Pestrost, barevnost, šum listí, zpěv ptáků, různé kombinace světla a stínů, zelená . Kombinací umëlych kamenü a dlazebních kostek nebo zvo- nivek ci jinych materiálü müze- te.


Z mnoha popínavych rostlin vy- bíráme pfedevsím ty, které ne-. Znáte keř, který splňuje po všech stránkách kritéria. Balkonové rostliny nemusí být striktně vysazeny. Atraktivní je pak kombinace obou, kdy rostliny vzájemně prorůstají a . Jejich kombinace jsou velice pestré. Stačí na každou stranu loubí zasadit jiný druh nebo podél zdi kombinovat břečťan s loubincem a plaménky.


Zaostřeno na popínavé rostliny.

Zajímáte se o popínavé rostliny ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky