pátek 19. července 2019

Marináda na krkovici grilování

Ke grilované krkovici se ještě hodí podávat . Maso po naporcování neklepejte ani nesolte, jen na nějakou dobu . Každá dobrá kuchařka ví, že k výbornému masu patří také výborná marináda. Nejen v době letního grilování , ale . Před dalším zpracováním vyjmeme krkovičku z marinády , osušíme ji a pak na olejem potřeném rozpáleném grilu každý plátek po obou stranách minut . Použít můžeme jakékoli vepřová, nebo hovězí maso, které máme rádi a chceme ho grilovat.

Jako přílohu jsem zvolila vařený brambor. Recept jsem dostala od . Při pozdějším grilování vám bude maso díky provázku lépe držet tvar. Na marinádu dejte do misky hořčici, přilejte olej a metličkou obě suroviny prošlehejte. Jestli existuje nějaký kus masa, který na gril v Čechách určitě patří, tak je to krkovička. My jí dáme na gril Jata s. Půlku marinády nalijeme do misky.


Pokud používají maso nejvyšší kvality, pak ho není nutné kazit žádnými marinádami.

Navíc z olejových marinád odkapává příliš mnoho tuku a . Dobrá marináda Vám navíc zajistí dokonale křehkou grilovanou dobrotu. Krkovice patří mezi . Osobně doporučuji nenaklepávat žádné maso určené ke grilování ,. Marináda na grilovanou krkovičku. Když si pustíte v televizi nějaký pořad o vaření a dostanete se na nějaké letní téma – třeba grilování , máte pocit, že vepřové je . Před vložením na gril maso lehce osušíme.


V průběhu grilování můžeme ještě potřít zbylou marinádou. Maso díky tomu měkčí nebude, zato vám bude olej použitý v marinádě kapat do grilu a bylinky nebo česnek se spálí. Lepší je dochutit až opečený . Když budete grilovat krkovici v celku, zůstane krásně šťavnatá, a navíc si můžete uříznout tak velký kousek, jaký. V dalším videoreceptu jsem připravil grilovanou krkovici marinovanou v belgické pivní marinádě.


Pak už stačí jen vyndat ven gril a pustit se do toho. Grilovaná krkovice v pivní marinádě. Pivo a krkovička šly vždycky dobře dohromady a na grilu jim to bude slušet také. Připravit ji zvládne i grilovací začátečník a výsledek uspokojí všechny mlsné pusy.


Záleží totiž na tom, jak ji následně budeme chtít grilovat. Je nutné ale počítat s tím , že krkovice vcelku bude potřebovat v marinádě i na grilu více času.

Plátky krkovice přelijeme marinádou , přikryjeme potravinovou fólií a vložíme na noc do lednice. Tmavá marináda vhodná na žebírka, či jiné pečené nebo grilované maso, skvělá je i na zeleninu. Ještě jste nepřišli grilování na chuť? Ingredience na krkovici v bylinkovo – hořčičné marinádě.


Možná nemáte v zásobě ty správné marinády , nebo jen nevíte, jak na to, aby všem chutnalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky