úterý 23. července 2019

Kdy válcovat trávník

Válcování je také velmi důležité při zakládání trávníků , kdy se zhutňuje nakypřená půda před setím. Před samotným válcováním je nutno . Překypřený povrch půdy je většinou po zimě, kdy dochází vlivem mrazů k nadzvednutí . Před zasetím trávníku se musí povrch zkypřit, pokud chcete exkluzivní trávník , promíchat vrchní vrstvu s pískem. Pokud někdo zaseje trávník na . Hustý zelený trávník je nejdůležitější částí zahrady. Pro výsev travního osiva je nejvhodnější doba, kdy je půda v profilu vlhká, ale na povrchu . Zkuste zajít do galerie trávníků , tím myslím na golfové hřiště, a nebo. V době, kdy se ještě nepoužívala rotační sekačka (masivní rozšíření od 50. let 20. stol.).


Dobrá příprava půdy je jediná cesta ke kvalitnímu trávníku. Nakonec provedeme válcování pozemku (na menších plochách ručně). Zálivka se provádí v době, kdy je nejmenší odpařování: tedy brzy ráno a večer.


Nedaří se vašemu trávníku a nevíte si s ním rady? To se prodává ve směsích, kdy základ představuje jílek vytrvalý (až ). Méně známým způsobem ošetření travních ploch je válcování (resp. válení). V písku sice tráva vyklíčí, ale je potřeba jí dodat látky, které trávník vyživí, až povyroste. Postupně po vrstvách válcovat.


Vznikne tak jakési perpetum mobile, rovnovážný ideální stav, kdy tráva potřebuje jen minimum péče a . Trávníky se obvykle vysévají na jaře, od poloviny dubna do konce května, kdy je půda už teplejší a přitom ještě dostatečně vlhká, nebo na . Za jak dlouho se alespoň zazelená a za jakou dobu to bude ten pravý trávník ? Pořád koukám ven a čekám, kdy se konečně rozprší a já nebudu muset pořád kropit. Při větším výskytu prohlubní ale takto trávník opravit nelze. Proto se doporučuje válcovat hřiště jen po zimě, kdy je trávník zvednutý . Odborný článek s konkrétními postupy, jak založit nový trávník. Termín výsevu travního osiva vychází z období, kdy je nejvyšší. Provzdušení trávníku aerifikací neboli hloubkové propichování trávníku plnými.


C a jarní hnojivo už. Pohled na zadní válec Swardman při válcování trávníku. Podzim a jaro jsou nejlepší dobou pro rekultivaci trávníku.


Následně se zemina válcuje a zavlažuje, trávník se pokládá jeden až dva dny po . Zatlačením osiva po setbě se semeno lépe ujme. Poté často následuje lehké válcování povrchu vřetenovou sekačkou anebo ještě. Nastává čas, kdy začínáte vážně uvažovat o přípravě na renovaci hřiště a . Po vertikutaci, kdy je vyhrabána stařina a trávník vyčištěn, jsou v. Dozvíte se také, kdy trávník válcovat , proč provzdušňovat, a jak ho . Jedná se zejména o vertikutaci, válcování , provádění postřiků proti plevelům, chorobám a škůdcům.


A kdy trávník posekat? Jaký z vašich dvou druhů trávníku bych si měl vybrat? Je potřeba trávník po pokládce válcovat ? Kdy začít trávník sekat?


Válcování využijete zejména při zakládání nového trávníku , kdy potřebujete terén připravit k osetí. Provádění postřiků proti plevelům, chorobám a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky