pondělí 1. července 2019

Kdy sázet japonské topoly

Do zaplevelené nebo špatně připravené půdy je možné sázet pouze kůly, a to do hloubky alespoň půl metrů, kdy mají kořeny budoucího stromu šanci dostat se . Lze pěstovat japonské topoly jako větrolam? Ano, dá se, využívají se např. Kdy je nejvhodnější doba pro sázení sazenic japonského topolu ? Výsadba a pěstování japonský topol.


Kdy sázet japonské topoly

Jinou možností, kdy je půda už značně vyschlá můžeme použít osvědčenou. Neméně důležité je sázet řízky pupenem směřujícím nahoru, jinak rašící lístky . Také je možnost vysazovat řízky v zimě a to v prosinci a lednu. Tato výsadba se používá pouze na místech, kde jsou velmi lehké a vysychavé půdy a byl by tam . Tam, kde nelze zasadit řízek rukou, je potřeba použít kladivo nebo paličku, s jejíž pomocí se řízek do země zatluče. Zde je potřeba dát pozor, abyste řízek úplně . Do takto připravenáho pole se dá pohodlně sázet. Orba plantáže Japonských topolů.


Příprava plantáží Japonských topolů , smykování . Japonský topol je označení křížence evropského topolu černého (Populus nigra) a. Proto se zde volí takzvaná podzimní výsadba z řízků, kdy se sází od konce . Japonské topoly se nejlépe vysazují do zemědělsky upravené půdy. Kořenáče lze sázet až do podzimu, jelikož již mají vlastní kořenový systém. Nám se vyplatilo sázet ve stejně rozestupech jak v řadách tak kolmo do kříže, kdy se při pozdějším růstu Japonských topolů dalo dobře plantáž udržovat oběma . Sázení japonských topolů není náročné a zvládne ho každý, sází se řízky. Minimální požadavky japonského topolu na lokalitu s nadmořskou výškou do 7metrů.


Kdy sázet japonské topoly

Prosím, máte někdo zkušenost s podmínkami výsadby japonského topolu , myslím kde se může či nemůže vysazovat ? Z rychle rostoucích dřevin si můžete vybrat třeba japonský topol , jak. Sázení je snadné pomocí řízků (nakrácené pruty z jednoletých přírůstků matečnic). Nejvhodnější doba je velice brzy zjara, kdy půda dosahuje stupňů . Kde je možné topoly pěstovat? Odpovědi najdete v této rubrice. Co je japonský topol.


Nejlépe je míti jasno co kdy a kde chcete sázet. Od toho se odvíjejí kroky k přípravě porostu. Vzhledem že se jedná o trvalou kulturu nepůvodní dřeviny, je nutné . Takto připravenou půdu ponecháte do jara, kdy do ní vysadíte řízky japonského topolu.


Kdy sázet japonské topoly

Pro budoucí uchycení v půdě je nejspolehlivější sázet kořenáče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky