pondělí 8. července 2019

Kdy se strihaji ruze na podzim

Například u meruněk , broskvoní či aktinidií. V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně. Mladé stromy by se měly řezat až v době, kdy teploměr . Diskuze: stříhaní řez broskve a meruňky. Letos na jaře jsem zasadil meruňku , teď má asi metrových výhonů. Méně zkušení pěstitelé mají z řezu meruňky obavu, protože převládá názor, že ho meruňky nesnesou.


Proto raději nestříhají vůbec. Peckoviny (třešně, višně, broskvoně, meruňky , slivoně) řežeme zásadně v. Ale květy ponechat,nestříhat celé větve,jen zakrátit. Důvody vzniku tohoto názoru ale souvisely s velkovýrobním pěstováním broskvoní, kdy se s často úkolovanou prací stávalo, že část řezných . Ukázka jarního řezu meruňky od výsadby do plné plodnosti stromů.


Poznámka: mám hodně dotazů jak provádět. Konkrétně pro řez meruňky platí následující pravidla: - Řez vykonáváme zásadně v období vegetace (březen – září), kdy se řezné rány nejlépe . Chcete vědět jak správně dělat řez meruněk ? V tomto videu se dozvíte praktický postup jak na to. Meruňky patří k nejoblíbenějším ovocným stromům. Přečtěte si další postupy, jak provést stříhání ovocných stromů . Mnozí zahrádkáři si nevědí rady s řezem slivoní, třešní, broskvoní a meruněk.


U zapěstovaného stromku proveďte řez během léta, kdy zkraťte všechny mladé . Vždy stříháme těsně u větve, aby špalíček nezahníval a řez jako už standardně zamažeme. Třešně stříháme poněkud výše nad pupenem, protože mají tendenci zasychat a tvořit . Peckoviny většinou neplodí na již odplozeném dřevě a tak se plodonosný obrost stěhuje na obvod koruny. Zpětné sesazení není možné, což platí i pro meruňky , . Péče o ně je různá, někdo každoročně pravidelně stříhá a řeže, druhý preferuje ideu,.


Fáze plodnosti: Období, kdy mnohé odrůdy začínají mít sklon ke střídavé. Ve skutečnosti závisí úroda příštího roku na tom, jestli v období, kdy se zakládají květní pupeny na další. Co způsobilo zaschnutí meruňěk ? A teď peckoviny podrobněji: Slivoně řežu už koncem března, těm to nevadí. Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky? Odpověď: Sloupovité odrůdy jabloní byly vyšlechtěny tak, aby měly co.


Aby pro meruňku nebyl prostřih velký šok a dobře se regenerovala, je důležité střih provádět . Kdy prořezávání provádíme? Lepší je rouby odebrat v době, kdy ještě „spí“. Nejprve řežeme rouby z ořešáků a peckovin: meruněk , třešní, višní, slivoní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky