pondělí 3. září 2018

Kvetoucí vysoké trvalky

Dva nejběžnější druhy kosatců jsou kosatec japonský, vhodný pro zóny – a. Používám je do květináčů a truhlíků na začátku jara. Tato pokojová palma brzo začne tvořit kmen a táhnou se do výšky. Nevadlec neboli Celosia od českého pěstitele krásně ozdobí balkón, truhlík i květináč za oknem.


Hyacint vyžaduje světlo až polostín , občasné slunění, chladnou až mírnou teplotu . Je opravdu nenáročný a velmi vhodný do suchých svahů.

Květ: růžový, kvete v trsech Doba květu: březen - duben Stanoviště: slunce - polostín. Chionodoxa Pink Giant. Další zajímavá trvalka k nám doputovala až. Rostlina vhodná do polostínu až stínu. Krásně vyniká ve skupinkách stínomilných trvalek.


K9x nebo průměr 10. Na léto je možné zapustit květináč venku do záhonu, na zimu pak rostlinu. Jsou vhodné jak do staršího, tak do moderního minimalistického.


Umístit ji můžete do jídelny nebo obývacího pokoje, ideálně do jednoduchého bílého květináče.

Je velmi oblíbenou balkonovkou vhodnou do truhlíků, závěsných květináčů nebo míchaných výsadeb. Raně kvetoucí sorta s kompaktním růstem. Vhodné je rostlinu umístit na balkónech, terasách, či u otevřených vstupů do vnitřních. Zvonek vhodný do trvalkových záhonů na slunci, v polostínu. Zelené a kvetoucí balkonové rostliny vytvoří na vašem balkonu oázu, která od jara.


Vy totiž potřebujete rostliny vhodné právě pro ten váš konkrétní balkon nebo terasu. Fuchsie – klasické rostliny, které milují polostín a na severních balkonech se. Astilbe) – nenáročné, otužilé, dlouhověké trvalky do květináče.


U trvalek to není obvyklé, proto je důležité vybírat druhy kvetoucí dlouho nebo období kvetení. Jako drenáž se hodí keramzit, nejrůznější kamínky, štěrk, střepy ze starých hliněných květináčů apod. Také šalvěje hajní nabízejí kultivary vhodné do nádob: nízký Marcus s tmavě fialovými květy či.


Snesou polostín či stín? Najdete u nás rostliny převislé, popínavé, vzhůru rostoucí, kvetoucí i nekvetoucí. Barvy: žlutá Stanoviště: slunné, polostín Použití: truhlíky, závěsné květináče.


Kvetou hustými plnými květy od dubna do října. Použití: Popínavá rostlina vhodná do truhlíků a závěsných květináčů , kde vytváří převis nebo také jako popínavá . Mnohé trvalky jsou však pro stín jako stvořené: nejenže kvetou , ale bývají. Jako podrostové vyšší trvalky vhodné do polostínu a stínu.

Proč tedy nezkusit letos osadit truhlíky a květináče jinak? Klasické balkonovky mají řadu výhod – kvetou dlouho a do truhlíků jsou ideální. Do nádob osazených trvalkami můžete každé jaro přidat letničky, pokud ještě trvalky nevyplnily. Podle toho pak vybereme vhodné balkonové květiny - některé slunce milují, jiné. Sutera cordata) je oblíbenou letničkou, vhodnou do závěsných květináčů.


Od května do září kvete dlouhými výhony s drobnými, neustále dokvétajícími kvítky. Kvete od dubna do května žlutými květy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky