úterý 24. října 2017

Kameni na suchou zídku

Pěstování nevyužijí naplno svůj potenciál. Květů nasadí méně a také listy nebudou tak lesklé a bohaté. Důvo proč se dříve pěstovaly poměrně . Jenomže kamélie rozkvétají právě teď, a proto před pár dny mohla v. Velké barevné květy v korunách stromů jako by popíraly zimní nečas, který vládne venku. Pěstovat se dají i doma, ostatně návštěvníci si mohou rostlinky .

Prosím o radu s pěstováním kamélie. Má potřebu vyšší vzdušné vlhkosti a tak ji při pěstování venku alespoň často rosíme. Vyžaduje polostinné stanoviště . Rozhodně nepatří mezi rychle rostoucí dřeviny, a pro její úspěšné pěstování je. Při příznivých teplotách necháváme kamélie venku , v létě na stinném stanovišti . Zde příjemně se sní a střádají myšlenky, zejména když venku mrzne a sněží.


Z Anglie se šlechtění a pěstování kamélií rozšířilo hlavně do Itálie, Francie a . Pokud chcete, aby vám kamélie kvetla, můžete ji pěstovat pouze tehdy,.

Kdo chce, může ji na léto přenést ven na závětrné a stinné místo, . Ze své původní domoviny, východní Asie, se kamélie postupně rozšířily do světa. Ovšem důvodů, proč se pustit do jejich pěstování , najdete více. Pokud je tedy pěstujete jako pokojové rostliny, umístěte je na jižní nebo východní okna. Nutno upozornit, že kamélie se dají pohodlně pěstovat i venku , jelikož . Camellia je považován za jeden z nejtěžších pěstovat vnitřní rostliny. Více o nich v tomto článku.


Také u nás pěstování a šlechtění těchto krásných květin nezaostávalo. V zemích, kde se kamélie pěstují venku , je možné je vysazovat i do živých plotů. V našich podmínkách se kamélie japonská pěstuje v nádobách v podobě keře jako pokojová a přenosná rostlina. Někdy se jí také přezdívá „zimní růže“. Po vykvetení ji můžeme dát ven.


Důležité je rostlinu nepřelévat, ale nechat ji vždy trochu vyschnout. Specializované zahraniční firmy . Přestože kamélie snese krátkodobě pokles teplot pod nulu, nelze ji u nás pěstovat celoročně venku. Dá se ale pěstovat jako přenosná rostlina, po odeznění . Stálezelený keř až stromek s tuhými, lesklými, kožovitými listy.


V létě může být venku zastíněna před přímým poledním sluncem.

Které konkrétní druhy můžeme pěstovat doma. V domácnostech se takřka výhradně pěstuje jen kamélie japonská ( Camelia Japonica) a velmi . Pro pěstování v bytech je vhodná kamélie japonská a její odrůdy. Mají tmavozelené, lesklé listy a . Kamélií je zhruba druhů. Pro mnohé je tajným snem mít tuto okrasnou rostlinu doma.


Doma můžeme kamélii pěstovat jako pokojovku, pokud pro ni najdeme vhodný prostor, kde v zimě sice nemrzne, ale teplota nepřekračuje °C. Příběh pěstování vznešené stálezelené kamélie , která kvete koncem zimy, se začal odvíjet ve 4.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky