pátek 27. října 2017

Kdy stříhat listy u rajčat

Ideálně to provádějte ještě v době, kdy jsou výhonky mladé a křehké. Nevýhodou je, že na nich samotných začnou vznikat výmladky, které bude nutné zase ještě dále stříhat. Dovolím si oponovat - když to mam hustý a ne vinou nedostatku místa, ale velkou převahou listu a tyto listy. Mohou se rajčatům řezat listy?


Ano, mimo vyštipování již léééta tomu otrhávám i listy. Jak zvýšit úrodu rajčat jaktak. Jedná se o unikátní metodu, kdy se již velmi mladé sazenice rajčat umístí do. Mnoho odrůd rajčat je vhodné stříhat , stříhají se vždy velké listy. Rajčata patří mezi naši nejoblíbenější pěstovanou zeleninu, kdo má.


Stříháme velké listy , načež rostliny dostanou více energie k růstu samotných plodů. A razantní střih se provádí až v době, kdy rajčata na plody nasazují. Jiné je to v polovině září, kdy potřebujeme, aby se už nové plody netvořily a včas dozrály ty stávající.


To pak můžeme u rajčat uštípnout třeba celý . I v době, kdy rajčata zrají, samozřejmě stále odstraňujte suché listy a hlavně nahnilá rajčata. Důležité je udržovat záhon bez plevelů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky