úterý 24. října 2017

Kdy se striha japonska vrba

Vrba japonská upoutá pestrobarevnými listy. Roste poměrně rychle a tak je pro zachování tvaru potřeba korunu 2x ročně stříhat. Nyní přichází čas, kdy tato překrásná rostlina začíná kvést, tudíž ji na.


Jak už bylo řečeno, japonská vrba z dálky připomíná rozkvetlý keř nebo strom. Jistě svou vrbu pravidelně stříháte , proto tyto živé odřezky jednoduše .

Pro začátek přiznejme, že termín japonská vrba není tak úplně korektní označení. Ve skutečnosti jde o vrbu celolistou (Salix integra) a její asijské . Na jaře po odkvětu, kdy začne rostlina rašit, všechny výhony hluboce zkrátíme asi na až spodních oček. Potřebuje propustnou půdu a slunné nebo. Více o pěstování, růstu, stříhání a množení na mém videu.


Takže teď už je opravdu nejvyšší čas vrbu ostříhat. Měla by se stříhat brzy na jaře před tím, než začne rašit.

V březnu, když se vrba probudí ze zimního spánku, se . Na podzim se provádí udržovací . Pěstovaná bez stříhání v přírodní formě může posloužit i jako pokryvná rostlina, například na jen obtížně osaditelných svazích. Děkuji předem za odpověď. Zkrátit výhony o polovinu a více.


Radek Beneš se velmi často setkává s dotazy, kdy a jak stříhat okrasné. Vrby se dobře tvarují, modelují a stříhají. Hakuro Nishiki je vedle vrby převislé asi nejoblíbenější česká vrba vůbec. Vŕbu môžete presadiť na jar, ale aj počas neskorej jesene. Ak stromček vykopete s dostatočne veľkým koreňovým balom, môžete ho vysadiť na . Vrbu japonskou počátkem léta těžce přehlédnete v zahradách.


Vrbové řízky stříháme co nejtěsněji před výsadbou, aby nevysychaly. Ozdobou jarních zahrad je kultivar ´Haruko Nishiki´ vrby japonské (Salix integra). TIP PRO PĚSTOVÁNÍ: Stromek je třeba až dvakrát ročně stříhat , aby tvořil další barevné výhony.


I tuto rostlinu je nezbytné pravidelně stříhat či ořezávat, aby se přespříliš.

Témata: vrba, vrbové proutí, japonská vrba , jíva, kočičky, zasadit, . Pro těžbu proutí jsou zakládány speciální plantáže „košíkářských“ druhů vrb ( nejčastěji je pěstována vrba košařská (Salix viminalis) a její kultivary) . Kdy se stříhá japonská vrba ? Příspěvekod Ludmila Gregorová čtv 12.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky