pondělí 16. října 2017

Kdy ošetřovat merunky proti spále

Velmi krásné však broskve docílí se pouze při pečlivém ošetřování na špalírech. Semenáče dávají zřídka kdy znamenité nové druhy, ponejvíce jsou to malé mizerné. Blíže jezer, rybníkův, řek a p. Odborník na ošetřování stromů inženýr Jan Zima hovoří nejen o aktuálním zimním. Například u meruněk , broskvoní či aktinidií.


Kdy prořezat meruňku ? Jak prořezat meruňku ? Boj proti Monilióze meruněk a moniliovému úžehu peckovin. Pro cílenější boj s touto houbovou chorobou doporučuji i chemicky ošetřovat další houbovou . Meruňky zýváme letorosty. Pokud nebylo provedeno ošetření v době kvetení a bezprostředně po odkvětu nastanou příznivé podmínky pro infekci, je účelné ošetřit zejména výsadby meruněk. Mar Ošetřit stromy můžete například měďnatým přípravkem. Postřik se provádí v době , kdy teplota vzduchu vystoupí nad °C.


Napadá višně, třešně, meruňky , ale můžeme se s ní setkat v některých případech i . V oblastech, kde se šárka nevyskytuje, je nutné strom zlikvidovat, aby nedošlo k napadení dalších stromů. Před květem strom ošetřujeme proti jarním mrazíkům . Je možné je také řezat těsně před vyrašením, v dubnu, řezné rány je ale nutné pečlivě ošetřit. Mar Angrešt je potřeba ošetřit proti padlí americkému.


Vyberte si na angrešty postřik Discus a Optikombi na meruňky a broskvoně,. Aug Pokud poškození nastane, rány co nejdříve ošetříme , abychom předešli. Neřežeme je v chladném období roku, kdy v nich ještě neproudí míza, která. Napadá kůru kmenů především třešní, švestek, meruněk a broskvoní, . U některých ovocných stromů ( meruňky , višně a třešně) může napadat i květy, listy.


Jaderník nebývá velký, obsahuje však černohnědá, málo kdy vyvinutá, obyčejně beztvarná. Dále se přikrývají broskve, meruňky a jemnější odrové stromy buď rohožkami, . Ošetřuji téměř každoročně meruňky , višně a mandloně. Fáze plodnosti: Období, kdy mnohé odrůdy začínají mít sklon ke střídavé. Ošetření se provádí v období na začátku květu a při podmínkách vhodných pro. Doporučuje se především v případech, kdy v tuto dobu teplota vzduchu klesne.


Ošetříme i větší oděrky na kůře kmene a zajistíme, aby k jejímu odírání kůry do. Jádroviny necháváme v daném stavu do února až března, kdy je ten správný . Přípravek SIGNUM - fungicid působící . Peckoviny – meruňka , broskvoň a mandloň, méně časté je napadení slivoně. Ošetření na lokalitách s pravidelným výskytem choroby je nutno provést. Velmi citlivé jsou meruňky , jejich květy poškodí mráz -°C, broskvoně -°C,.


Uvedené ošetření ochrání květy nejvýše do teploty -°C. Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví, kdy je nutné. Při deštivém počasí je . Termín ošetření : Když raší líska – mnohdy už únor, pokud je teplá zima. Houba parazituje především meruňky , broskvoně a mandloně. Infekce začíná na jaře, kdy vhodné teploty a vlhkost podporuje šíření askospor.


Sep Způsob sušení na slunci, kdy meruňka ztvrdne, jako kámen, se nazývá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky