pondělí 16. října 2017

Kvetoucí stínomilná květina

Kvetou od května až do září. Název Dianthus znamená volně . Kromě červených květů existují také kultivary kvetoucí bíle nebo růžově. Rozkvétá v červenci až září žlutými okolíky květů.


Používá se jako skalnička , je také léčivá a medonosná. Rozmnožuje se vegetativně pomocí výběžků nebo řízků v květnu až červenci a též. Bohatě větvené rostliny nesou štíhlé klasy, složené z drobných kvítků červeně purpurové barvy (tvarem květenství připomínají některé rozrazily). Kvete od konce července do září.


Rostlina kvete od července do září. Kniphofia je vysoká 80- 100cm. Karafiáty představují velmi dekorativní kobercové skalničky , kterým vyhovuje slunce a. Nejčastěji se ve skalkách pěstují fialově kvetoucí kultivary, vzácností však nejsou ani ty s bílými, růžovými či téměř červenými květy. Plamenky se poměrně rychle rozrůstají a vytvářejí husté koberce široké až cm.


Tavola kalinolistá - Diablo - červená - sazenice. Skalničky neboli alpínky jsou rostliny pocházející z horských oblastí z. V dubnu a květnu, kdy kvete , vás potěší svými modrými nebo vínovými květy. Výjimkou je len žlutý, který dorůstá až do dvojnásobné výšky. Poznáte ho podle pěti okvětních lístků, nejčastěji v bílé, narůžovělé nebo červené barvě.


Veškeré mrazuvzdorné cibuloviny sázíme na podzim, v září až říjnu. Albiflorus (bílorůžová),. Přesazujeme podle potřeby skalničky. Saponaria ocymoides L. Trvalky do skalky ( skalničky ) jsou okrasou každé zahrady. Obecně lze říci, že tmavší druhy květů snášejí více slunce, světlé až bílé druhy.


Bohatě kvete nápadnými, žlutými, plnými květy s hnědým středem od června do září. Lomikámen kvete od dubna do června, některé druhy od září do října. Na jaře je diskutabilní kupovat začátkem března kvetoucí skalničky a ihned je vysadit na. Krpálek maká jako truhlář, krásná manželka září : To je můj sexouš! To nejlepší od pana designéra Iana Calluma: Od Fordu RS2až po Jaguar I-.


Květy jsou fialovo modré,rozkvétají v období květen- červen. Nemusíme za nimi do Alp: skalky a skalničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky