pátek 13. října 2017

Koryfant

Omezili jsme to a tím postřikem se to podařilo zachránit horní hřiště,” . Realizace trávníků a kompletní péče o Váš trávník. Tiplice - aplikace mezi - ráno. Na jaře se aplikují postřiky velmi brzy, nejlépe po sejit sněhu, . Při možném výskytu teplomilných travních plevelů je lépe termín výsevu.

Mezi povolené postřiky pro laiky patří Ortiva, Rovral Aquaflo, pro profesionály ve větším . Aplikujte první postřik dle signalizace. ERVENÁ NITKOVITOST TRAV. DŘÍVE KORNATKA TRAVNÍ ). Vyskytuje se především v pozdním létě a na podzim.


Na internetu jsem našel, že by to mohla být kornatka travní – čím trávník ošetřit? Lze také provést postřik přípravkem Dithane – 3x vždy s odstupem dní. Jul Čím ochránit trávník ?

Proti houbovým chorobám se používají přípravky ( pesticidy ) ze skupiny fungicidů. Každý přípravek má svoji účinnou . Známe případy, kdy se kornatka objevila v nově založeném trávníku kde byl. Odstranění: postřik roztokem Ortiva nebo jiným postřikem proti houbovým . Prosím o radu, na trávníku se objevila kornatka travní.


Chci se zeptat na radu, zdali použít dusíkaté hnojivo, nebo chemický postřik , jaký? Skvěle vypadající trávník, snadno a rychle. Opatření: výměna půdy a zasetí nového trávníku, postřik. Doporučila bych vám použít postřik přípravkem NOVOZIR a to opakovaně.


Sypavky rodu Lophodermium. K ošetření trávníku patří i postřik proti houbovým chorobám, nejčastěji postřik trávníku proti plísni sněžné, padlí trav nebo kornatce travní. Postřik ORTIVA je fungicid ve formě suspenzního koncentrátu k ochraně borovice.


Možný postřik na plíseň sněžnou v trávníku. Kouzlo Přírody Trávník 100ml. Colleotrichum graminicola (antraknóza trávníku). Rhizoctonia solani (kořenomorka).

Laetisaria fuciformis (Červená nitkovitost trav - kornatka travní ). Podle toho co jsem našla v literatuře, je to kornatka travní. Je to po postřiku teprve druhý den, tak třeba se to ještě nějak vyplyne. Armorexem (biologický ochranný postřik ). Pokud se na trávníku objevují žluté až rezavé skvrny s růžovými chomáčky, jedná se o kornatku travní. Choroba se vyskytuje většinou na podzim.


Podmínky výskytu a ochrana je stejná jako u plísně sněžné. Ochrana jako u sněžné světlorůžové plísňovitosti trav.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky