pátek 13. října 2017

Kdy sázet maliny a ostružiny

Kromě slunce potřebují maliny i dostatek vláhy, hlavně v době, kdy nasazují plody. Maliník není vhodné sázet v přímé blízkosti plotu. Tou nejlepší variantou je, si maliny či ostružiny vypěstovat na zahradě. My se dnes s paní Ludmilou Duškovou.


Druhá sklizeň ale bývá menší a ne všechny maliny dozrají.

Barvivo obsažené v plodech malin patří k nejsilnějším antioxydantům. Hnojíme v předjaří před kvetením vícesložkovými hnojivy jako je . Ostružiny napadají převážně stejní škůdci jako maliny. Jejich zkrácený přehled najdete zde: Choroby a škůdci malin. Autor: kolektiv Zahradnictví Spomyšl . Ostružina potřebuje oporu v podobě mřížky nebo drátku.


Letí křížené maliny a ostružiny. Na maliny a ostružiny se chodilo výhradně do lesa a na zahradách bychom je třeba před padesáti lety prostě nenašli.

JAK A KDY SE MAJÍ ROZMNOŽOVAT MALINY A OSTRUŽINY. Chcete si doma posadit jahody nebo maliny ? Podívejte se na tento praktický postup a dozvíte se jak na to. Jednotlivé rostliny můžeme sázet i samostatně, například k plotu, v rohu.


V současnosti jsou moderní i kříženci malin a ostružin , kteří neradi průvan a naopak rádi pevnou oporu. Pěstování malin není nijak složitá záležitost, zvládne ji…. Sázení malin : Krok za krokem. Pusťte se do sázení ! Maliny můžeme sadit jak na jaře , tak i . Nejvhodnějším obdobím pro sázení je podzim, ale také jaro.


Na zastíněných místech maliny i ostružiník sice bujně rostou, ale méně. Pro správný čas, kdy odstranit už odplozené výhony platí jednoduchý . Zkušení zahradníci však raději doporučují nákup sazenic známých odrůd. Klíčová slova: pěstování ovoce zahrada maliny ostružiny maliník . Nesázejte ostružiny poblíž jiných podobných rostlin (například malin ), ani v. V oblastech s mírnějším klimatem můžete sázet ostružiníky už na podzim, tak.

Ideální období pro sázení nastává na podzim, půdu je dobré připravit s. Kam maliníky a ostružiníky zasadit, kdy je sklízet a řezat, bývá . Jak vypadají ostružiny ? Bolí vás ze sázení semen záda? Kdy a jak provádět střih? Rýč a sázecí lopatku, u stromkových keřů s kmínkem úvazky na uchycení k opoře a kůl. Výsadba angreštu, rybízu, malin a ostružin prakticky.


Pokud jste sázeli na podzim nemůžete letos očekávat velkou úrodu. Sazenice pořádně zalijte a nechte jim čas. Nejprve musí udělat kořeny a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky