úterý 31. října 2017

Letnicky na přímé na slunce

Pěstování: můžeme předpěstovat, nebo koncem dubna vysít přímo na místo s dostatkem slunce. Přestože je jednoletka, udržuje se v zahradě . Sedmikráska, Chudobka. Gazánie jsou letničky na přímé slunce nejen do truhíků ale i na obruby záhonů. Vyberte si z nepřeberné barevné palety - Gazánie zářivá ve směsi, nebo několi .

Baptísie jsou trvalky na přímé slunce , popř. Ideální je propustná, velmi dobře drenážovaná půda s vysokým podílem hrubšího . JIŽNÍ OKNO standardní truhlík šíře cm. Letničky a balkonové rostliny. Popis: STANOVIŠTĚ : přímé slunce.


PŘEDNOSTI : vděčná letnička pro dlouhé kvetení. DOPORUČENÍ : zaštipujte odkvetlé .

Květy jsou bílé, žluté, oranžové, modré, fialové nebo růžové. V noci a při špatném . Tyto nádherné letničky se hodí do truhlíků a nebo závěsných květináčů. Nesnesou pouze velice silný vítr a přímé slunce za extrémně horkého . Jde o krátkověkou bylinu, které vyhovuje plné slunce a sušší, dobře propustné půdy.


Tato oblíbená letnička (někdy krátkověká trvalka) je známá i jako tzv. Už začátkem měsíce vyséváme přímo na záhon některé rychle. Slunce jí nesvědčí, ale ve stínu tato nižší letnička bude opravdu štědrá, . Tato trvalka si poradí se stanovištěm na plném slunci , kde nevyžaduje ani pravidelnou zálivku. Mladé rostliny ohrožují slimáci. MÁLO ZNÁMÁ TRVALKA, jemně světle modré květy, V – VI,.


Amsónie - Amsonia tabernaemontana. Takže ty lobelky se asi taky natom přímém slunku moc nechytly že? Fuchsie jsou ideální tam, kde bývá polostín a nepraží slunce. Nesnáší přímé sluneční záření, prospívá mu spíš chladné místo.


Přímé slunce po celý den tyto rostliny nesnášejí, neudrží dlouho květy.

Rostliny nejsou odolné ani proti větru, který rovněž ničí jejich květy. Pokud se Vám podaří. Umístění: v polostínu i na přímém slunci , odolná vůči větru. Zálivka: půda dostatečně.


Mají rády přímé slunce a kvalitní měkkou vodou, například dešťovou. Substrát je nejlepší koupit přímo určený pro balkonové rostliny, především . Dobře snáší sušší podmínky i plné slunce , vyniká na stanovištích, kde většina letniček z přílišného vedra či přímého slunce vadne. Množí se výhradně semeny.


Humózní výživná zemina. Surfinie Petunia hybrida. Převislá letnička , neúnavně kvete. Dalšími milovnicemi slunce jsou ostálky (Zinnia).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky