čtvrtek 20. dubna 2017

Kala v květináči

Pěstování pokojové kaly. Ve své africké domovině roste kala v oblastech, které . Pro pěstování kaly jsou ideální samozavlažovací květináče , které se postarají o to , aby měla rostlina dostatek vláhy. Samozavlažovací květináč.


Pokud je květináč malý, je možné, že kala nevykvete. V létě je možné pokojovou kalu umístit také venku.

Kala vyžaduje zálivku v . Svými velkými listy odpařuje rostlina mnoho vody. Je tedy výhodné postavit květináč do misky, v níž je voda stále. Jako bahenní květina je kala.


Od výsadby do vykvetení potřebuje hlíza asi devadesát dní, je ale možné rostliny přirychlit výsadbou do květináče během března. První jsem je měla v květináči a úplně blbě-nízký květináč , málo hlíny. Kaly pěstuji druhý rok.


Takže letos jsem je šoupla do záhonu a paráda-vykvetly žlutě a květy. Jde o jednu z možností pro pěstování kal, které i tak přes léto letníme venku.

Květník musí být dostatečně . Kalu najdeme v květináči v různých barvách. Lidé si ji velice často pletou s klasickým lopatkovcem, ale jejich květ se výrazně liší, stejně jako . Starostlivosť o ňu nepatrí medzi najjednoduchšie. Avšak tí, ktorí budú dodržiavať nasledujúce tipy, si budú môcť pestovať kalu v kvetináči doma po dlhšiu dobu. Dekorativní jako okrasná rostlina v květináči.


Než začnete kaly pěstovat, musíte se rozhodnout, jestli chcete květinu do bytu, která kvete v zimě, nebo . Klasická bílá kala Zantedeschia aethiopica a její odrůdy nebo kříženci je větší rostlina s. Květináče lze umístit i na mělčinu zahradního jezírka. Sice jsem to měla už dlouho v plánu a pár pozvánek jako blogerce mi přišlo, ale . Ideální je kaly v květináči na léto přesunout na zastíněnou terasu nebo pod stromy do zahrady. Kvete pak neúnavně až do zimy. Při dobré péči bude vaše kala v květináči růst několik let.


Nejlepší vodou pro zálivku kaly je voda s nízkým obsahem vápníku, například dešťová voda. Zde bývá většinou doporučováno kaly doma předpěstovat v květináčích a květinu opatrně . Rostlinu lze venku letnit. Pak je kala čili kornoutice (Zantedeschia) z čeledi Araceae správnou. Při pěstování v květináči stačí přemístění kaly na chladnější místo s .

Velký efekt poskytnou kaly v květináčích na terase či na balkonu. Hlízy vysazujeme v březnu, nejpozději v dubnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky