pátek 21. dubna 2017

Kvetiny do stínu

Ale ani na severní straně domu či pod stromy se kvetoucích trvalek vzdávat nemusíte. Zasaďte stínomilné kultivary. Kvetou sice o něco menšími květy než trvalky . Nejste-li si jisti, zda budou rostliny v hlubším stínu , či spíše v polostínu , vybírejte druhy méně náročné na světlo.


A teprve do této vrstvy rostliny zasadit.

V tomto případě ale bude třeba hodně vydatná zálivka. Krásná zahrada ve stínu. Máme pro vás tipy na květiny , které jsou krásné i ve stínu.


Světelné podmínky jsou nejdůležitějším kritériem při rozhodování, co si dáte do. Zvlášť náročné stanoviště pro trvalky představuje podrost pod jehličnatými stromy , kde na rostliny čeká kromě stínu i kyselá půda, která některým . Království stínu ve vaší zahradě nemusí být nudné a rostliny vhodné do stínu nejsou jen břečťan a kapradí. Mnoho rostlin má svou „stínomilnou“ . Velká většina stínomilných trvalek se nepyšní obřími květy !

Tento handikep ale často kompenzují bohatou paletou pestrých, stříkaných, tečkovaných nebo různě. Mezi rostliny do stínu se hodí i tzv. Drobné, sírově žluté kvítky trochu připomínají květy hluchavek, rostlina ale patří do. Pokojovky do stínu , polostínu , tmavých koutů a vůbec míst, kde je málo světla? Těchto sedm druhů to hravě zvládne.


Africké fialky, aglaonema . Vytrvalé květiny do polostínu. V polostínu se bude dařit boubelce velkokvěté s až osmicentimetrovými květy, společnost jí může dělat fialově . Trvalky a skalničky vhodné do polostínu až stínu online prodej v e-shopu Zahradnictví Krulichovi - zahradnictví, květinářství , trvalky, skalničky, bylinky a koření. Zahradu plnou stínu neocení vášniví zahrádkáři, pro které je pěstování jednou velkou zálibou. Přesto existují takové rostliny, které budou kvést i . Rozsáhlý rod aster, trvalek, které zdobí zahrady na sklonku léta a na podzim, nabízí i druhy do suchého stínu.


Lépe kvetou v toulavém polostínu , . Barevná krása do stínu. Hortenzie dorůstá až. Korunou krásy každé zahrady jsou samozřejmě rostliny, bez nichž se žádná kompozice určitě neobejde.

Které pokojové květiny jsou vhodné i do stínu ? Přinášíme tipy na stínomilné pokojovky, kterým nevadí tmavší stanoviště.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky