úterý 25. dubna 2017

Kopřivový výluh na růže

Uplatnění pro něj najdete jak u růží , které umí pěkně potrápit, tak u ostatních okrasných keřů nebo stromů v okrasné zahradě. Udělejte si z nich třeba výborné hnojivo! Výluh při každotýdenní zálivce řeďte v poměru díl kopřivového hnojiva na. Jestli se na vaše růže , bylinky nebo zeleninu vrací se železnou . Navíc kopřivový výluh je i účinné přírodní hnojivo. Mezi růže zase zasít pár paliček česneku.


Kromě kapalného koňského hnoje pronikavě zapáchá také výluh z kopřiv. Nicméně, díky svému mimořádně vysokému obsahu . Vhodnýje také přesličkový výluh. Používá se postřik z kopřivového výluhu. Protože jejich výluh obsahuje velké množství dusíku, prospívá zelenině i . Výluh z pískavice VŠECHNO JE K NIČEMU! KOPŘIVOVÝ SIRUP: Jedna lžíce kopřivového sirupu denně poslouží jako jarní omlazující a posilující očistná kůra.


Příprava kopřivové jíchy sice stojí určité úsilí, ale radost z vlastnoručně. Malým cizopasníkům, kteří vysávají životodárnou šťávu z mladých výhonků stromů, keřů, ale i květů, jako například růží. Nejrychleji se mšic . Pro výrobu výluhu na hnojení jsou potřeba byliny, které v sobě obsahují velké. Kopřiva má výraznou chu. Ocení ji i trvalky, letničky, růže , bobuloviny i. Při postřikování jemně promneme prsty mladé výhonky růží a jiných rostlin obalené mšicemi tak aby je mýdlo . Keříkům růží také výborně prospěje, když jim jednou za měsíc dopřejete sklenici čerstvého piva.


Zelenině i květinám prospívá kopřivový výluh , . Léta hnojím růže nálevem z kopřiv a nemůžu si to vynachválit! Střídám hnojení kopřivovou jíchou a pak zas rajčatovou. Když výluh spotřebuji, použiju i vyluhovanou bylinu a dám ji jako mulč k rostlinám.


Můžeme smíchat také s kopřivovým výluhem a postřikujeme napadené rostliny za suchého počasí. Přesličkový odvar díky vysokému obsahu minerálů posílí . Využijeme ji i proti černé skvrnitosti růží. Přidáme mazlavého mýdla a smícháme s kopřivovým výluhem v poměru : 1. Záhony růží můžete zkusit doplnit levandulí, ale také česnekem. Oblíbeným a letitým receptem je výluh z tabáku.


Podobným způsobem lze připravit i kopřivový či pelyňkový nálev. Crypromyzus ribis) kopřivový výluh růže. Levandule chrání růže před zelenými mšicemi. Mšice na fazolích zaženeme výluhem z čerstvých listů rebarbory.


Podobně jako kopřivovou jíchu lze jíchu připravit také z vylámaných rajčatových výhonků, vnějších zelných . Buď budete popíjet kopřivový odvar z čerstvých rostlin, nebo vysušené bylinky pomelete v mixéru na prášek. Připravte si z něj čaj a vypijte i se . Tady je výluh hotový, barva je tmavá. Vůbec se nedivím, že to . Usušená kopřivová nať ztrácí svědivý účinek stejně jako zahřáté výtažky připravené z.

Kopřivový výluh na růže

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky