středa 26. dubna 2017

Kdy zasadit jahody na balkonů a lodžií

Na balkon nebo terasu nemusí nutně patřit jen okrasné květiny. Do truhlíků si můžete vysadit nejen balkonovky nebo bylinky, ale také jahody. Já je pěstuji v samozavlažovacím truhlíku, kde mám tři potvory na asi cm . May Pro pěstování na balkóně se také výborně hodí převislé odrůdy. Nejlepší je pořídit si rostliny v době, kdy je chcete sázet do země nebo do . Už budou za chvíli červené, mám některé na balkoně a některé na zasklené lodžii. Já jsem letos zasadila poprvé, ale nějaké převislé – zatím nádherně růžově kvetou,.


Aug Sklízet na balkóně jahody , maliny, ostružiny, borůvky, ale třeba i jablka? Pokud máte dostatečně velkou lodžii , vyrobte si prostornější truhlíky, . Pokud jsme na podzim nestihli zasadit jahody , můžeme tak učiniti v jarních měsících. Základem bohaté a chutné sklizně jsou zdravé sazenice, kvalitní zemina . Jakmile jahodníky zasadíte , měli byste je zalít a zahrnout slabou vrstvou suché hlíny. Zasklení balkónu nebo lodžie je ten nejlepší způsob, jak si zajistit celoroční . Oct Měsíční jahody si o letní střih také řekly, většinou během srpna, kdy množství.


Popřípadě můžeme sadit jen jahody , bez truhlíku. Jestliže máme lodžii , máme v podstatě vyhráno a truhlíky ani moc překrývat nemusíme. Apr Máte-li prostor na slunném či poloslunném balkoně , terase či lodžii ,. Mar Přece jen máme balkon každý trochu jiný a jinak orientovaný. A místo bych určitě našla i pro keříková mini rajčátka, papriky a jahody ,“ radí lektorka Kokozy.


Jak pěstovat a kdy stříhat vistárie, aby kvetly, čtěte zde. May Kde pořídit kvalitní sazenice jahod , jak připravit záhon a vysadit. Při koupi sazenic jaho dbejte na to, aby byly zdravé.


Jahody často trpívají . I na malém prostoru vám vyrostou rajčata, papriky, okurky, špenát, kapusta, cibulka, ale i jahody a borůvky. Apr Záleží jen na vás, zda svůj balkon či terasu osadíte květinami a. Z ovoce si můžete vypěstovat jahody nebo borůvky speciálně vyšlechtěné pro balkony. Nastává chvíle, kdy starší generace potřebuje častější pomoc a. Romantika, ukrytá ve slunečním svitu, prostupujícím okny v zasklené lodžii při pití . Zelenina, kterou jednoduše. Rostliny zalévejte ideálně brzy ráno, kdy na ně nesvítí přímé slunce, případně večer.


Nejprve ji zasadte do stejné hloubky a poté ji opatrně nalijte do listů kotyledonu. Výsadba jahod pro sazenice je nejlepší na konci zimy, kdy se procesy . Jul V malých zahrádkách, kde nemáme pro pěstování mnoho místa, můžeme jahody pěstovat v pyramidě. Tato pyramida je na sebe postavených .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky