pátek 21. dubna 2017

Kiwi rostlina

Zní to překvapivě, ale pěstovat aktinidii čili kiwi v české zahradě lze poměrně snadno, navíc aktinidie je pohledná popínavá rostlina. Je málo vzrůstná, vysazujeme na . Nejvíce květů mají leté výhony. Dostupnost: Skladem . Na jednoho samce můžeme vysadit až samičích rostlin.


Běžně je Kiwi dvoudomá rostlina.

Tato odrůda minikiwi je ovšem k dostání jako samosprašná. K samičí rostlině tedy není potřeba samčí. Exotické plody kiwi rodí popínavá rostlina Aktinidie, kterou můžeme poměrně snadno pěstovat v českých zahradách, a to i bez skleníku. Kiwi - Kiwi rozdělujeme na drobnoplodé a velkoplodé odrůdy.


Kiwi Jenny je velmi oblíbená odrůda, u které stačí vysazovat pouze jedna rostlina. Při komerčních výsadbách se sází jedna samčí rostlina na osm až deset samičích , průměrně však bývá opyleno pouze 10. Další využití plodů viz článek kiwi.


Kiwi , ovoce bohaté na vitamin C, se v minulosti pěstovalo především na Novém.

Aktinidie lahodná - rostlina na které roste kiwi (Profimedia) . Nejplodnější odrůda mezi kiwi vůbec! Plody intenzivní chuti sklízíte na podzim, začátkem října. Actinidia arguta Jumbo - samičí rostlina. Adam kiwi samčí rostlina. Velmi plodná česká odrůda, vyniká sladkou chutí a plodností.


Sazenice kiwi , ale i vzrostlé rostliny Vám nabízíme v naší nabídce kiwi. Roste velmi rychle, jeho výhony dokáží za den vyrůst dokonce o několik centimetrů. Kiwi je opadavá rostlina dosahující délky až metrů.


Minikiwi je mrazuvzdorná rostlina , mrazy v České . Také nezkoumám, zda mám předepsanou půdu s pH 5. Takže, pokud chcete kiwi pěstovat, potřebujete : Vybrat místo, kde by se rostlina hezky . Pěstuje také speciální odrůdu kiwi. Jde o poměrně bujný . Takto nevhodně vysazená rostlina mnohem pomaleji roste ,méně plodí a . Kiwi , plod aktinidie čínské, je oblíbené ovoce typické zelenou dužinou a. Rostlina samčí bývá vzrůstnější a slabší samičí rostlinu brzy přeroste a může způsobit její pozdější uhynutí.

Pokud samosprašná odrůda dva roky po sobě kvete, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky