pondělí 10. dubna 2017

Kytka bougainvillea jak pěstovat

Má větší květy, kvete bohatě a . Tato popínavá rostlina je v bytových podmínkách stálezelený keř, který nese na svých stoncích nejenom sytě zelené listy ale také trny. Obvykle se stonky vyvazují. Najděte zlatý střed - dostatek vody, aby byl substrát stále vlhký, ale ne tolik, že rostlina bude sedět ve vodě. Oct Pokud jí vyhovíte v několika zásadních podmínkách pěstování , bude.


Kytka bougainvillea jak pěstovat

Jun Podívejme se tedy na to, jakým způsobem bougainvillea pěstovat. Slunné stanoviště jako základ. V létě musí být jakákoli rostlina z čeledi . Apr květináč, bougainvillea , zemina, lopatka. Jedná se o popínavou rostlinu ze slunného jihu – pochází z Brazílie. Chcete-li rostlinu pěstovat celoročně v bytě, je nutné počítat, že při teplejším přezimování se rostlina více vytahuje.


Rostlina vyžaduje dostatek . Tvarování provádějte na jaře při přesazování. May Tropické okrasné rostliny. Dobrý den, našla jsem Vaši diskuzi o této krásné kytce. Já jsem úplný laik a . Bougainvillea vášeň pro její pěstování.


Kytka bougainvillea jak pěstovat

Snad nejtypičtější kvetoucí rostlinou pro jižní část Evropy je bugenvilea. Její bohaté, zářivě růžové květenství potkáte . V potaz bychom měli brát také to, že je to rostlina jedovatá. V zimě nehnojím, ale zalévám stejně, jako každou pokojovou kytku v zimním období.


Pod těmi vyrůstají krátké a velmi silné trny. Po skončení jarních mrazů se vynáší na plné slunce. Pěstuje se jako přenosná rostlina. Je to liána a potřebuje poměrně velkou oporu.


Kytka bougainvillea jak pěstovat

Mar Pro rozvětvení rostlinu zaštipujeme. U Bugénviley dochází k opadu listu při špatném pěstování. Pokud rostlina během roku opadá, snadno na . Během jarního kvetení se může rostlina pěstovat na okenním parapetu, v létě . Tajemství úspěchu pěstování. Výhony vyrůstající z trnitého dřevnatého kmínku dosahují délky kolem . Bugenvilea se pěstuje také jako balkónová rostlina.


Rozšíření: Druh východní a jižní Brazílie (Caatinga, Mata Atlântica), velmi často pěstovaný jako okrasná rostlina v . Příčinou nedostatečného kvetení může být rovněž příliš . Máte prosím někdo zkušenosti s pěstováním buganvílií? Pak se ale nevyvine do celé své krásy, kvetení bývá chudší, protože .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky