úterý 25. dubna 2017

Kombinace květin na záhoně

Takové bravurně zvládnuté záhony se rovněž zdaleka neomezují jen na trvalky – zastoupeny jsou zde také keře, cibuloviny a letničky. Styl záhonu na vaší zahradě určí výběr rostlin a také tvar záhonů. Existují mnohé možnosti, jak rostliny v celé zahradě nebo i na pouhém . Květiny , ať už letničky, dvouletky, nebo dlouhověké trvalky, jsou na osluněném záhonu nepostradatelné. Než se z nich stane bohatá a .

Kombinace více druhů v obdobném barevném tónu, které vysázíme. Nabízí se celá řada zajímavých kombinací splňujících výše uvedená omezení,. Květinové záhony by měly být – nedaleko od domu, – ne příliš veliké, – snadno přístupné, – dobře přehledné.


Vhodnou kombinací záhonů. Potřebujete vybrat rostliny pro svoje záhony a nakombinovat je tak, abyste. Třapatka nachová (echinacea purpurea) – nádherné velké květy.


Gaillardia aneb kokarda je vhodná pro kombinaci v záhonech s levandulí. Pokud včas odřežete odkvetlé květy , vytvoří se další násada květů, .

Trvalkové záhony se zakládají právě teď a jedině správná volba druhů vám. Ideální místo pro trvalky se nachází v mírném svahu, vhodná je jejich kombinace s dřevinami a nízkými druhy . Hlavní trvalkové záhony - Nezkouším mít záhon plně kvetoucí již v červnu. Smíšené záhony vznikají i při výsadbě v kombinaci trvalek s cibulovinami, letničkami . Získáte tak nádherný postupný záhon a můžete si užívat krásu všech vašich rostlin a květin.


Kombinovat trvalky a květinové cibulky je skvělý nápad! Pokud máte rádi záplavu pestrých květin v kombinaci s růžemi, . Možná jsem to zmínila již dříve, ale je to tak krásná kombinace , že si zaslouží opakování. V záhonu křovin na okraji cesty je pěkná výsadba za udatnou lesní . Nahradily je různorodé květinové skupiny, které vtisknou každé zahradě osobitou podobu, již ovlivňují použité kombinace rostlin. Vysazujeme je do slunných či polostinných záhonů. Smíšené kultury, které kombinují na záhonech různé druhy zeleniny s bylinkami a okrasnými rostlinami jsou.


Tabulka: Vzájemné kombinace rostlin - PDF 20kb. Přelom jara a léta je v záhonu ve znamení fialových a starorůžových odstínů. Jedná se totiž jen o vhodnou kombinaci zeleniny, bylinek a květin na záhoně.


Ještě méně často jsou pak k vidění např.

Toto téma na mnoho „klasických“ zahradníků působí jako červený hadr na býka. Všichni milujeme květiny , jejich překrásné barvy, něžné vůně, jemnou. Je založeno na kombinaci vhodných trvalek, travin a cibulovin tak, aby . Příklady zdobených květinových záhonů s růží.


Před výsadbou rostlin na květinovém záhonu je žádoucí vytvořit plán nebo schéma uspořádání . Existuje mnoho možností pro různé květinové záhony a aranžování květin : každý letní . Růže se však s trvalkami snesou na jednom záhonu jedině tehdy, když.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky