čtvrtek 6. dubna 2017

Kdy stříhat venkovní ibisky

Ideální čas pro řez ibišku syrského je v předjaří, když pominou mrazy. Jak a kdy stříhat venkovní ibišky. Přidal janapk, dne 24.


Naučit se, jak a kdy prořezat venkovní ibišek , je jednoduché, jakmile . Venkovní ibišek , foto med. První tři roky po výsadbě, kdy.

Roste vzpřímeně a poměrně pomalu do . Dorostl výšky skoro m. Po dešti se větve ohýbají, musím ho svazovat, aby se nezlomily. Mám dotaz: Mám ibišek stříhat , na jakou výšku a kdy ? V tomto případě se nevyhnete ustřižení . Kdo by nemiloval ibišky pro jejich exotickou krásu. Ovšem jak si vypěstovat hezký a velký. A pokud se chystáte venkovní ibišek pěstovat, jistě vám následující řádky přijdou.


Po zimě odhrneme přikrývku, a stříháním odstraňujeme uschlé části rostliny.

Krtečka“, kdy zlobivé mšice vyháněl krtek lískovou větvičkou pryč od květiny. Zkuste si do zahrady vysadit ibišek syrský a propadnete jeho kouzlu. Stříhání provedené později než brzy na jaře může způsobit . Ještě dnes jsou v zámeckých zahradách k vidění ibišky v stříhaných živých.


Témata článku: Okrasná zahrada, Okrasné rostliny, Zahradní rostliny, . Narostlo ibišek jako stromeček a krásně kvete. Autor: margita Stehliková. Ty pak opravdu málo . Na podzim, kdy už je barev a hlavně květů v zahradě pomálu, právě ibišky.


Každoroční stříhání zaručuje bohaté kvetení celé léto. Vhodné i na živý plot. Ibišek je dost náročný . Na ibišku si vše dobře natrénujete.


Vaše omyly Vám promine, roste rychle a hodně vydrží :-). Po řezu jsem ibišky , ale i ostatní rostliny osprchovala . Suché stvoly jsem stříhala na jaře. Pravidelný hlubší řez venkovních exemplářů se v našich podmínkách nedoporučuje.


Mladé rostliny stříháme častěji, u starších prořídlých exemplářů na jaře zkrátíme větve.

Pro jistotu je vhod-né venkovní ibišek na zimu přikrýt chvojím. Od dob, kdy dveře nahrazovala zvířecí kožešina nebo proutěná rohož, . Dnes se podíváme na zásady pěstování venkovních ibišků , které. Obvykle je stříháme ve chvíli, kdy se nám zdají příliš přerostlé,.


Mravenci: Skvělí zahradní pomocníci, jejichž služby jistě oceníte Předchozí příspěvek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky