pátek 21. dubna 2017

Kroucený modřín diana

Diana je jeden z nejimpozantnějších stromů naší zahrady, který upoutá návštěvníky na první pohled. Jedná se o japonský modřín s kroucenými. Krásný během celého roku.


Nejlépe se uplatní jako solitera. Má rád slunné stanoviště. Dorůstá do výšky asi m. Larix kaempferi ´ Diana ´. Opadavý jehličnatý strom ,větve i větévky nepravideně kroucené výška 8-10metrů šířka okolo 3- 4metry. Energicky rostoucí, opadavý jehličnan s převislým habitem. Jehlice jsou jasně zelené, na podzim získávají barvu do žluta.


Výška rostliny záleží na naroubování. Měly tam krásný kroucený modřín Diana - odolala jsem, ale koupila jsem si okrasnou třešeň prunus incisa Kojou-no-mai, začíná mít na květ, tak až pokvete. Dianaje jeden z nejimpozantnějších stromů naší zahrady, který upoutá návštěvníky na první pohled. K– pěkný kultivar s kroucenými větévkami . Můžete si vybrat podivuhodně rostlé smrky, modříny s kroucenými. Zimní mráz i sucho dobře snáší odolný modřín.


Hezké kultivary má modřín japonský, odrůda Diana s kroucenými větvemi. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Modřín kroucený , larix diana.


KROUCENÁ LÍSKA ČERVENOLISTÁ (na kmínku 69-). Dobrý den,potřebovala bych poradit,kdy a jak dělat řez kroucené vrbě. MODŘÍN zakrslý, s výrazně kroucenými jehlicemi i větvemi.


Parto F z keříčkových Diana , která je velmi odolná proti plísni bramborové. Přikláním se k Maqovi, podle šišek a pupenů to vypadá na modřín , nějaký kroucený kultivar. Vyniká svěžím jarním rašením, žlutým podzimním zbarvením a efektně kroucenými větvemi. Jmenovat je třeba také douglasky a opadavé modříny s bizarními větvemi. Při výsadbě sazenic modřínu je třeba mít na paměti, že se na jeho kořenech usadily.


Charakteristika a vlastnosti modřínu. Toto je jediný jehličnatý druh, ve kterém jehly padají . Vždy jsem měla dlouhé, pěstěné a pevné nehty. Avšak před čtyřmilety se mi začal jeden kroutit .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky