úterý 25. dubna 2017

Letničky nacelodenni slunce

Super, řeknete si, ideální místo pro všechny letničky. Jenže tento jižní balkon je moc fajn v zimě, na jaře a na podzim, v době, kdy slunce jen příjemně hřeje. V létě nastává problém.


Té se to prudké slunce taky líbí. Tučnolistá letnička z jižní Afriky. Kvete jen na plném slunci.

Jedná se polokeř, který může být po celé léto na prudkém slunci v teple a venku. To záleží na tom, jestli rostliny potřebují světlo, nebo stín. Do stínu patří petunie a surfinie, ale také begónie nebo netykavky. Do závěsných nádob používejte rostliny odolnější vůči větru, prudkému dešti, případně proti intenzivnímu. Jde o letničky , které dobře snášejí slunce , sucho.


V, S poloha stříbřitě modrá, hustá travina, zelené druhy. LETNIČKY A HRNKOVÉ ROSTLINY. Patří do nich druhy letniček , trvalek i zdřevnatělých polokeřů pocházejících ze všech.


Tato kopretina potřebuje slunce , výživnou půdu a pravidelnou zálivku.

Jaké balkonové rostliny do výsadby na prudké slunce ? Jste zahradnící z leknutí ? Nbeo jste zapomnětlivý, a často se Vám sane, že Vám . Pěstují se v těžší nevápnité půdě na plném slunci. Seznamte se s letničkami , které si na slunci přímo libují a některé z. Snáší i prudké slunce a je odolná větru. Má ráda propustnou, humózní půdu, větší . Někdo může být na slunci celý den a nic se mu nestane, jiný ho naopak nesnese ani na pár minut,. Jižní strana: prudké slunce spaluje.


Zářivé gazánie lze pěstovat jako letničky , nebo uchovat pro další rok. A občas se nedaří – slunce je moc nebo málo, do truhlíků prší nebo naopak stačí víkend mimo domov a květiny se na prudkém slunci zničí. Ale spoustě nedělá dobře, jsou-li vystaveny prudkému letnímu slunci. Letničky jsou ze zahradnického hlediska rostliny, které po odkvětu . Některé potřebují polostín.


Jsou však i trvalky , které nemají přesně . Snad žádná jiná balkónová letnička nezaznamenala takový nárůst nových odrůd. Vadí jim však prudký déšť a větrné stanoviště, neboť jsou náchylné k polámání. Begónie nesnáší přímé slunce , vyhovuje jim polostín.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky