středa 12. dubna 2017

Kdy sažíme jiriny

Sice jsme byli svědky doby, kdy jsme na ten. Září a říjen je dobou, kdy zahrada rozhodně neusíná, ale právě nyní se vysazují. Macešky a chryzantémy pro podzimní krásu na zahradě. Narcissus) sázíme minimálně po pěti kusech do předem vyhloubených hnízd.


Lustige Witwe, White Dream, jablon, sedmikrasky, macešky. Na písek uložíme cibule, přičemž do vegetačních nádob je sázíme hustěji než na . Hortenzie stříháme až na jaře, kdy je jasné, kolik toho zima poničila. Nenáročné macešky : Čas jarního výsevu je tady 1 . Jakou zeleninu kdy nejlépe vysít a kam? Lobelka, petúnie, hledíky, macešky – předpěstováváme si sazenice, kdy malá semínka sejeme.


Od března do května tvoří prvosenky bezlodyžné a macešky neúnavně. V polovině května, kdy nadchází doba osázení truhlíku letničkami, jarní . V jarních měsících, kdy cibuloviny nakvétají, toho s nimi již mnoho neuděláte. Některé cibulky na místě ponecháme, ostatní sázíme jinam. V dubnu, kdy kvetou narcisy, tulipány i hyacinty, se zahradní stromy obalují novým zeleným listím. Začínají kvést macešky , plicník nebo koniklec.


Sázíme na venkovní záhony sazenice raných druhů zeleniny a předklíčené rané brambory. V červnu se vysévají dvouletky, jako jsou macešky , pomněnky, sedmikrásky, karafiáty. Na drobná semínka nasypte pouze tenkou vrstvu substrátu . Množíme je na podzim dělením trsů. Půda by měla být humózní, kyselá a mít dostatek . Rostliny vysazujeme v průběhu roku, podle toho, kdy chceme, aby nám rostlina kvetla. Pěstování macešky zahradní (Viola x witrockiana).


Sazenice sázíme řídce, protože se rozrostou a budou potřebovat dostatek prostoru pro další růst. Doba výsevu záleží na tom, kdy chceme, aby maceška rozkvetla. Pro jarní kvetení sázíme semena v červnu a červenci, pro podzimní brzy na jaře.


Sázíme je na jaře, protože nemají rády velké teplo. Dále můžete sázet krokusy, macešky , tulipány, pryskyřníky, kosatce a bledule. Nastává čas, kdy je třeba myslet na květenu podzimu či jara příštího roku.


Pro violky je u nás charakteristický lidový název macešky. C a mají alespoň pravé lístky. Semínka sázíme do vzájemného sponu cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky