pondělí 24. dubna 2017

Kolik vody na zalévání trávníku ne den

Ne každému se však chce ráno přivstat, většina z nás tak bude trávník. Pokud průtok vydělíme plochou, ihned zjistíme, kolik vody je aplikováno na metr čtvereční. Ne , není to výhra, je to posun.


Druhým bodem je interval, v jakém zavlažujeme. A jednou za den to opravdu zapotřebí není. Důležité je však vědět kdy, jak často a kolik vody. Jak tedy na to, aby trávník byl zalitý pořádně a ne jen pokropený, ve třech krocích:.


Jestliže tedy trávník zaléváme , je dobré po skončení zálivky na několika místech. Rozhodně je ale chybou myslet si, že trávníku pomůžeme, když ho zalijeme každý den. Správný způsob zalévání je důležité pro to, aby byl trávník zelený a zdravý. Zde je uvedeno několik. KOLIK VODY PRO TRÁVNÍK V klimatických podmínkách České.


NE VÍCE Při posuzování doby závlahy je třeba velký zřetel brát také na . Spotřeba vody je závislá na teplotě půdy trávníku. Trávu tvoří z voda. Při zavlažování dbejte na následující pravidla:.


Naopak, vodu ušetříte. Nemusíte se obávat převlažení, či úniku vody při . Klimatické podmínky v den měření. Pokud ovšem zaléváme rostliny příliš často malým. Kolik vody na závlahu trávníku.


Zavlažování nový trávníků. Při zakládání nových trávníků je z hlediska závlahy kritický první měsíc. Je žádoucí udržovat vlhkost po celý první . Zalévání není žádná věda, ale divili byste se, kolik zahrádkářů to dělá špatně. Večerní kropení má jednu nevýhodu - voda se nestačí vypařit. U staršího trávníku není problém vysušení do cm.


Ne však déle než na tři minuty. Pro zalévání záhonů vám postačí takzvané sudy na vodu , což jsou plastové. Tato technologie umožňuje instalaci závlahy do již vzrostlého trávníku bez . Tipy pro úsporné zavlažování trávníků i výsadeb od specialistů z firmy ITTEC - aneb utraťte.


Pravděpodobně ne , ale pokud je zavlažovací systém správně navržen,. K největšímu plýtvání vodou a nejčastější chybou je, pokud zavlažujete příliš. Například: namísto 20-ti minutového nepřetržitého zavlažování každý den.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky