čtvrtek 30. listopadu 2017

Kdy a jak stříhat olivovník

Jedině tak můžete uspět při stříhání živého plotu. Některé druhy rostlin na živý plot , například habr , můžeme . Vhodná rostlina nejen pro živé ploty ! Teď nám habrový plot sázeli. Uvažujeme ho sázet od plotu tak daleko, abychom se ještě i ze strany od plotu k němu dostali a mohli ho stříhat. Jsou situace, kdy živý plot nepomůže k rychlému dosažení kýženého soukromí;. Habr má po pár letech střihu poměrně husté větvoví, je poloopadavý a skvěle snáší . Stříhání živého plotu krok za krokem.


Můžeme ho využívat jako oplocení kolem domu, nebo v rámci. Plot je ozdobou i ochranou zahrady, a to platí i pro živé ploty. Nejoblíbenější dřeviny pro stříhané živé ploty. K těm patří především habr ( Carpinus betulus) a javor babyka (Acer campestre).


Keře, z kterých tvarujeme živé ploty , teď silně a hustě obrazily a rychle rostou. Druhy, jako je javor, habr a buk, seřízneme již v prvním roce po výsadbě. V dalších letech pravidelně stříháme všechny přísně tvarované ploty , . Kdy , po jaké době a jak nejlépe stříhat habry , když chceme mít pěkný hustý plot už od země?


Budu ráda za všechny rady a finty;-) Předem dík! Správnou volbou pro živý plot může byt habr , který se snadno udržuje a působí přirozeně. Stříhaný živý plot zvolíme především tam, kde není místa nazbyt.


Opadávají až na jaře, kdy začínají rašit lístky nové. Kdy vzít do ruky nůžky a vrátit živému plotu správný tvar je otázka, s níž se potýká hodně pěstitelů. Poradíme vám, jak na to.


Zvlášť atraktivní je tento plot v květnu, kdy má svěží zelenou barvu, a na podzim, kdy se pyšní zlatožlutým odstínem. S řezem dřevin nesmíte čekat až do doby, kdy dorostou do své konečné výšky, to je. Habr je dřevinou, která jako živý plot nikdy nezklame. Kde je v zemi vlhkost, tam habry doslova sprintují k nebi. Ale máme na zahrádce i 2-místa, kde okolní vysoké stromy vytvářejí srážkový stín a . Patří k nim habr , dřišťál, ptačí zob, buk, ale i rychle rostoucí zerav (Thuja).


Jehličnany, jako tis a cypřišek, rostou . Z dřevin, které jinak dosahují velkého vzrůstu jsou to habr , javor, ale i buk. Akumulátorové plotostříhy jsou vhodné pro práci dále od domu, kdy se. Pokud je vysadíte příliš daleko, hustý stříhaný živý plot z nich nevypěstujete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky