pátek 17. listopadu 2017

Kdy je vhodné likvidovat sršní hnízdo

Ti přijedou hnízdo odstranit pouze v případě, kdy vosy nebo sršni ohrožují zdraví. Máte doma sršní hnízdo , kterého se potřebujete zbavit? Víte kdy můžete na likvidaci sršního hnízda volat hasiče? Vše se dočtete v našem článku.


Vosí a sršní hnízda je vhodné likvidovat v pozdních odpoledních případně . Výjimkou nejsou ani případy, kdy se hladové vosy usídlily přímo v bytech. I sebemenší vosí či sršní hnízdo v blízkosti vašeho domova je kvůli. Vyplývá z toho, že je vhodné zkontrolovat, zda je podobný zásah součástí pojištění. Mezi jednu z největších pak můžeme zařadit sršeň (Vespa crabo). Postřiky ( aerosoly) většinou obsahují až účinné látky, které se vzájemně vhodně doplňují.


Aplikujte na vosí hnízda v době, kdy se nachází většina vos v hnízdě , tj. Likvidace sršního hnízda může být velmi nebezpečná, proto je důležité vymyslet plán a opatřit se vhodnou výbavou. Další období, kdy je hnízdo slabé, je jaro, sršni se teprve zabydlují a jejich kolonie není tak rozsáhlá. Vždy proto mějte vhodné oblečení, tedy dlouhé rukávy a nohavice. Nezapomeňte na brýle, rukavice a šátek přes ústa a nos.


Poradíme vám, jak zlikvidovat vosy a sršně ze střech, pů kůlen, stromů a dalších míst. Odpuďte je a zničte sršní nebo vosí hnízdo jednou provždy. Proto určitě není vhodné tyto pasti používat doma.


V žádném případě nezasahujte sami a nepokoušejte se sršní hnízdo „ přestěhovat“! Jedná se o hnízda zavíječe čmeláčího, jehož larvy jsou schopny zlikvidovat celé . Vhodný pro likvidaci hmyzu v interiéru. V nouzi hnízdí i pod zemí, pokud tam najdou vhodnou noru. Lidé se sršní často obávají a hnízda likvidují. Jedinou situací, kdy sršni mohou na domnělého nepřítele zaútočit, je obrana hnízda , ve kterém vychovávají . Vosy a sršně jsou nepříjemnými společníky.


Na jaře samice vyhledávají vhodné místo, na kterém začnou budovat plástve,. Na likvidaci hnízda si vyberte spíš podvečer, kdy jsou vosy klidnější, stejně jako velmi brzo ráno. Vždy použijte vhodné oblečení, které Vás dostatečně ochrání před případným.


Ideální dobou na likvidaci hnízda je brzké ráno nebo podvečer, kdy hmyz není . Když najde vhodné místo, ze hmoty, jež vyrábí z pečlivě rozžvýkaného . Nejdříve provádí průzkumné lety a hledá vhodné místo pro hnízdo. Pokud je objevena velká kolonie pro účinnou likvidaci takových . Tolik výjezdů na likvidaci hnízd sršňí a vos hasiči okresu Frýdek Místek nepamatují. Nejúčinnější je zásah pochopitelně až večer, kdy se sršně a vosy slétávají. Pak je vhodné jej nějakým předmětem vlídně setřást, nebo spíše odstrčit, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky