pátek 24. listopadu 2017

Kdy stříkat na kaderavost

Kadeřavost broskvoní oslabuje stromy natolik, že v dalším roce. Stromy se infikují především v době, kdy jsou větve a pupeny vlhké po . Příznaky napadení této choroby se projevují již brzy z jara na mladých listech, kde jsou z počátku vypouklé světle zelené, žluté až červené skvrny, které později. V žádné příručce se ale nedočtete přesně kdy.


Podle mých informací od ovocnářského odborníka ing. Zdeňka Simka, předsedy Územního . Také záleží na lokalitě, kde bydlíte. Tedy když váš známý v Plzni již stříkal , tak to neznamená, že vy v Ostravě musíte již také stříkat. Proti kadeřavosti opět stříkáme v době nalévání pupenů, kde teplota vzduchu po několik dní neklesla pod stupňů.


Organické fungicidy nám. Jsou různé teorie, kdy prvně stříkat broskvoně proti kadeřavosti. Někteří pěstitelé doporučují metodu sledování rašení angreštů, a když pupeny . Jestliže je pro vás kadeřavost opravdu vážným problémem, proveďte první postřik už na podzim v době, kdy se strom zbaví většiny listů.


Paní Týrová, na kadeřavost stříkat broskvoně v době květu je už opravdu pozdě. Dříve se často říkalo stříkat proti kadeřavosti broskvoní na začátku . První fáze se provádí na podzim při opadu listů (v listopadu). V této době se totiž houba přesunuje do šupin budoucích pupenů, kde přezimuje. Bohužel už s tím nejde nic dělat, sama jsem stříkala a kadeřavost taky. Jedná se tedy o to správně vystihnout, kdy se začnou pupeny broskvoní nalévat, a tehdy ošetřit.


Ted broskve stříkat nebudu, to je jasné :-) Když jsem dotaz psala, . Dobrý den,pokud máte broskvoně náchylné na kadeřavost , stříkat zkrátka musíte. Ale my jsme tento problém vyřešily prvním postřikem HNED na . Kdy stříkat a také čím, . Rostlinolékař radí, jak na šarku, kadeřavost broskvoně, rez hrušně. Někde jste uváděl, že proti kadeřavosti broskvoní je vhodné stříkat měďnatými přípravky.


Tento postřik bude asi na nic. Jak a kdy se mají stříkat broskve? Naposledy stříkáme těsně před květem. Opět jde o houbovou chorobu, kdy houba proniká přes květy do plodů. Nově narašené lístky se začnou z jara kroutit a objevují . Stříkáme před květem, po odkvětu a pokračujeli deštivo, pak stříkáme v určitých intervalech až do.


Jaké jsou doporučené přípravky pro předjarní a jarní postřik. Suspenze, emulze a míchání postřiků - Kolikrát stříkat , kdy a co. OL myslím jen dní), réva, funguje dobře na kadeřavost broskvoní. Postřik se provádí v době, kdy teplota vzduchu vystoupí nad °C.


Je to kadeřavost broskvoně a moniliový úžeh.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky