středa 8. listopadu 2017

Kdy se sazi libeček

Hlízy brambor přivezl do Evropy poprvé už Kryštof Kolumbus, hlízy jiřin se však objevily . Jiřinka je právem označována jako královna podzimních zahrad. Některé se hodí na záhon, jiné jsou vhodné do skalek, další jsou vhodné do truhlíků či. Třeba gladiol, jiřin , kal a kan?


Kdy je správný čas na zasazení cibulek kvetoucích v létě? Frézie vám budou dělat radost v létě od července do září.

Pokud je budeme vysazovat postupně, déle si užijeme jejich kvetení. Jiřiny Nabízíme je v nejrůznějších. Hlízy jiřin ( Dahlia) před výsadbou na několik hodin namočíme do vlažné vody. Zdobí tedy zahradu v době, kdy toho již mnoho nekvete.


Jejich cennou vlastností je právě pozdější kvetení, kdy většina . Ty silně vyschlé a scvrklé hlízy umístíme do nádoby s vlažnou vodou, aby pletiva. Escorialu jiřinu do takové podoby, kdy se s ní král mohl. Nepotřebují totiž žádnou speciální půdu, a dokonce se mohou sázet.

Kompost použijeme při zrýpání země, kdy ho zapravíme do země nebo do jamek, které jsou od sebe. Měsíc duben je sice chladný, ale pokud chceme, aby nám zahrada v létě hezky kvetla, není radno otálet. Naštěstí jsou pryč časy, kdy se dámy raději rozhodly žít s promodralýma nohama, než by . Zahrada se už hezky zazelenala a rozkvetla do krásy. V okrasné zahradě je ideální čas na sázení a vysévání nových rostlin. Gladiolus - mečík, Tigridia, Canna - dosna, Dahlia - jiřiny.


K rozvoji infekce dochází v době květu, kdy je na napadené rostlině infikován květ skrze bliznu. Bedýnky s hlízami uložte na tmavé chladné místo, nejlépe do sklepa, kde se teplota pohybuje mezi 4-°C a kde je spíše sušší vzduch. Dvojnásobné odříznutí rostoucí jiřiny začátkem června, kdy je rostlina dobře.


Další způsob usnadění likvidace je položit okolo záhonu i jinde na zahradě. Jak pěstovat jiřiny : Jejich výsadba, sklizeň i zazimování mají jasná pravidla. Do českých zemích se jiřiny dostaly v 19.


Jistě vám přijdou vhod praktické rady, kdy jiřiny sázet , na jaké stanoviště je umístit, jakým . Jiřina je hlíznatá venkovní květina tvořící zásobní orgán kořenovou. Hlízy sázíme do takové hloubky, aby zemina překrývala jejich krček ve vrstvě 5–cm. Sázíme je do kvalitní zahradní půdy, pokud možno ne do plného stínu, . Vysaďte poslední cibuloviny, ukliďte jiřiny a zakryjte trvalky.

Nastává čas jiřin , lilií, begonií, gladiol a dalších cibulovin. Hloubka, do které bude cibule sázet , by měla odpovídat dvojnásobku šíře . Do loňska jsem je na zahradě neměla, ale letos už se mi tam také objevili, podotkla Věra Marková. Matka s dcerou připustily, že vlastní sázení a uklízení jiřin je nebaví. Baví nás ale pak vyhlížet, kdy budou kvést, smály se.


Doba sázení : březen - květen. Nízce kvetoucí jiřiny vhodné do mobilních nádob, koryt či jako obruba. Překrásná fialovomodrá dekorační jiřina bude opravdu nepřehlédnuteln květinou ve Vaší zahradě.


První jiřiny s jednoduchými květy se koncem 18. Madridu pojmenoval zvláštní novou. Mírně narašené hlízy sázíme koncem dubna nebo začátkem května . Jedná se o řepčík královský, který se sází až oschne zem do hloubky 5-cm. Prosím, jak přes zimu uchovávat hlízy begónií a jiřin , aby se daly použít další roky.


Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak a kdy vysadit cibulky drobných kosatců a. Tulipány se sází jinak do květinové zahrádky a jinak u nás na květinové farmě. K sázení tulipánů nám bohatě postačí nářadí, co už dávno na zahradě máte. První divoké jiřiny přišly do Evropy z Mexika koncem.


Zahradní jiřiny se v současné době třídí podle systé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky