pondělí 20. listopadu 2017

Keříčkové fazolky pěstování

Keříčkové fazole jsou na pěstování jednodušší, stačí vysít na záhon. Navíc mají kratší vegetační dobu a přináší vyšší úrody. Lusky však dozrávají . Primárně se pěstují právě pro celé lusky spíše než pro semena, která se nachází uvnitř.


Výsev keříčkových fazolí, které pěstujeme pro zelené fazolky (sklízíme celé lusky) , můžeme.

Tady vždy záleží na odrůdě a způsobu pěstování. Jak je pěstovat a kdy se rozhodnout pro šťavnaté zelené lusky a kdy pro. Fazole sázíme až přestanou přízemní mrazíky a půda je dostatečně prohřátá tj.


Jen málokterá zelenina má tolik podob jako fazole. Můžeme pěstovat odrůdy tyčkové, popínavé i keříčkové , lusky mohou být kulaté i ploché, různě barevné . Výsev fazolí: Na jaké odrůdy keříčkových i tyčkových fazolí se můžete. Když se rozhodnete pěstovat na zahrádce fazole , kromě chutných . Podrobný návod k pěstování hrachu cukrového i dřeňového, k pěstování fazolí.

Hrách a pnoucí fazole vyžadují oporu, keříčkové fazole nikoliv. Kedlubny, cibule a fazol keříčková na slámě Třetí záhon jsem založil také 16. Byl určen pro kedlubny, cibuli a keříčkové fazole.


Vysadit je můžete i do truhlíku na. Navíc jsou fazole nejen chutné, ale i zdravé. Díky vysokému obsahu. Pěstovat je přitom není vůbec složité.


A nepotřebujete k tomu ani . Ve spodní řadě bychom měli pěstovat druhy, které mají kompaktnější růst, třeba keříčková rajčata a keříčkové fazole. Rozšíření bedničkové zahrádky Pokud si . Existují i keříčkové fazole , které se však sklízejí najednou. Podobně se pěstují i zelené fazolky , u nich však sklízíme zelené nedozrálé lusky.


Keříčkové odrudy fazolí se větví a mohou dosahovat výšky až metr. Fazole pěstované pro suchá zrna se sklízejí až jsou lusky zcela suché, . Najdeme mezi nimi typy keříčkové i pnoucí, fazole na suchá zrna i na zelené lusky. Pokud chcete mít velkou úrodu, fazolky protrhávejte každý týden. Středně pozdní odrůda (vegetační doba 70–dnů) keříčkového typu, .

Dalším velmi důležitým faktorem úspěšného pěstování je hloubka výsevu. U fazolu keříčkového by měla být asi 4-5cm, a 6-7cm u fazolu . Můžete pěstovat odrůdy tyčkové, popínavé i keříčkové , sklízet. Fazolky – keříčkové i pnoucí – mají naopak rády teplou půdu a jejich výsev se provádí v desetidenních intervalech od konce května, aby se prodloužila sklizeň až . Pnoucí fazole : postavte jim opěrnou síť a zasaďte je sedm až osm centimetrů od sebe.


Pokud používáme plečku, tak raději cm. Naopak fazole pěstované pro zrno se sklízejí v době, kdy lusky zaschnou a semena dozrají a vybarví se. Další dělení souvisí s tím, zda fazole pěstujeme na zrno, nebo zda je .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky