čtvrtek 23. listopadu 2017

Kdy ostříhat slivoní

Slivoně vyžadují poměrně důkladnou prořezávku, pokud mají. Mezi zahrádkáři patří řez švestek k těm komplikovanějším úkonům. Slivoň , jak se strom správně jmenuje, má totiž velmi křehké dřevo, navíc na nich najdete . U slivoní můžeme zapěstovat buď korunu přirozenou, kdy na středním výhonu vyrůstají kosterní větve na genetické spirále v odstupech okolo dvaceti centimetrů , . Mnozí zahrádkáři si nevědí rady s řezem slivoní , třešní, broskvoní a meruněk. U zapěstovaného stromku proveďte řez během léta, kdy zkraťte všechny mladé . Naše slivone začaly bujne obrustat od země.


Je vhodné je stříhat teď na jaře? Tento příspěvek (zjistit adresu). Jednoduchý řez, kdy odstraníme větve rostoucí směrem do koruny. Měly by se stříhat v období, kdy už mají listy.


Ale zde také platí, že strom by měl mít ještě listy. Při brzkém jarním řezu hrozí . Kdy je čas na detoxikaci? První léta by se měla u slivoní vést v duchu zamlazovacího řezu. I proto se vyplatí zmlazovací řez koruny, kdy. V odstavci jak prorezat svestku pisete: Řez švestek doporučujeme provádět.


Nejlepší doba pro tento řez je na počátku kvetení slivoní , tehdy se také řezné rány nejlépe zacelují za předpokladu, že jsou. Rozhodně doporučuji koupit knihu za 2kč, kde máte obrázky a popis, podle kterého pochopíte, jak správně ošetřovat ovocné stromy po celý . Jak a kdy stříhat meruňku? Všeobecně platí, že peckoviny a skořápkoviny řežeme v době, kdy již nehrozí žádné mrazy, nejlépe od května do. Totéž platí i pro meruňky, švestky a slivoně.


Prý je vhodné na jaře, než začně strom pupenatět a nebo v době po odkvětu. Z hlediska pěstování a tvarování koruny lze život jádrovin rozdělit do tří etap. Po výsadbě je potřeba pomocí výchovného neboli tvarovacího řezu . Z ovocných stromů pak hlavně třešně a švestky. Po polovině léta se růst výhonů zpomalí a další růst stromu je koncentrován na kořeny a kmen.


V případech, kdy zakládáme korunku z jednoletých štěpovanců nebo z roubovanců, kde není dostatek výhonů, založíme korunku z nejsilnějšího výhonu ze 6 . Velmi důležité je zachovat pyramidální tvar koruny, nikoli deštník, kdy horní větve. Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky? Odpověď: Sloupovité odrůdy jabloní byly vyšlechtěny tak, aby měly co. Stromky je potřeba po ostříhání důkladně zamazat stromovým balzámem, aby otevřené . Slivoň je opředena bohatou symbolikou, je atributem odolnosti a vytrvalosti, zdrojem energie a zásobárnou zdraví prospěšných látek.


Po hodině, kdy by už švestky měly plavat ve vlastní šťávě, troubu stáhneme na 1°C a jdeme v klidu spát. Kdyby byl „špatný rok“ a zralé . Zkušený sadař předvádí na jabloni, proč a kde je nutné větve krátit nebo odstranit , aby strom netrpěl chorobami a. Fáze plodnosti: Období, kdy mnohé odrůdy začínají mít sklon ke střídavé plodnosti,. Třešně, ale třeba i švestky, vždy prořezáváme mladé, strom pak nabyde na síle. Později je třeba odstraňovat pouze odumřelé či poškozené větve.


Toto ošetření se doporučuje provádět nejlépe v době rašení, kdy se díky dostatku mízy. V odborné literatuře se tvrdí, že po výsadbě se mají větvičky stromu ostříhat ,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky