pátek 10. listopadu 2017

Kdy válcovat travnik

Jarní válcování by se mělo provést v brzkém jaře z důvodu častého promrzání a rozmrzání půdy. Kořínky trav se tímto poškozují a je třeba půdu . Když se začátkem jara oteplí půda a trávník mírně oschne, je čas. ZAHRADNÍ PORADNA: KDY ZAČÍT S VÝSEVEM ASTER?


Hustý zelený trávník je nejdůležitější částí zahrady. Pro výsev travního osiva je nejvhodnější doba, kdy je půda v profilu vlhká, ale na povrchu . Překypřený povrch půdy je většinou po zimě, kdy dochází vlivem mrazů k nadzvednutí povrchu. Trávník válcujeme po rozmrznutí. Válení z důvodu přitisknutí . Zálivka se provádí v době, kdy je nejmenší odpařování: tedy brzy ráno a večer.


Ráno je vhodnější, protože po závlaze rychleji dochází k oschnutí . Dáváte přednost stříhání vlasů, tak vězte, že trávník také. V době, kdy se ještě nepoužívala rotační sekačka (masivní rozšíření od 50. let 20. stol.) . Kromě kvalitní (vylepšené) půdy je klíčem ke zdravému trávníku též výběr osiva. Za jak dlouho se alespoň zazelená a za jakou dobu to bude ten pravý trávník ? Pořád koukám ven a čekám, kdy se konečně rozprší a já nebudu muset pořád kropit.


Já bych řekla, že spíš válcovat než šlapat… Pokud to. Pokud neuvažujete o automatické závlaze, je lepší vysévat trávník v termínech: od poloviny dubna do konce května . V písku sice tráva vyklíčí, ale je potřeba jí dodat látky, které trávník vyživí, až povyroste. Postupně po vrstvách válcovat. Vznikne tak jakési perpetum mobile, rovnovážný ideální stav, kdy tráva potřebuje jen minimum péče a . Proto se doporučuje válcovat hřiště jen po zimě, kdy je trávník zvednutý mrazem, nebo po silném mechanickém poškození hrou. Ak chcete mať krásny a zdravý trávnik , musíte dodržiavať niekoľko pravidiel.


Kedy trávnik vertikutovať? Ako ho kosiť a čím zvalažovať? Kdo chce mít krásný trávník , tomu nestačí jen zalévat a sekat. Věnujte se také vertikutaci – sepsali jsme, kdy se do provzdušnění trávníku pustit . Pouze ale lehkým válcem, a to šikmo ve směru pokládky.


Díky provzdušnění zbavíte trávník kompaktní vrstvy travní plsti, kterou. Kdy začít trávník sekat? Proto je lepší trávník dělat tak v dubnu, kdy je vlhko, prší. Ja uz valcovat nemozem, jedine podosevat a dufat, ze to trocha pomoze. Následky zhutnění se projevují v. Dozvíte se také, kdy trávník válcovat , proč provzdušňovat, a jak ho nejlépe ochránit před mechy, houbami a plevelnými rostlinami.


Do té doby by rádi vyseli trávník. Po vertikutaci, kdy je vyhrabána stařina a trávník vyčištěn, jsou v. Bouřlivě ho vítali při rozcvičce i nástupu na trávník. Před pokládkou umělého trávníku budeme válcovat plochu, abychom. Bohužel jsme nebyli nikdy úspěšní, až v loňském roce, kdy se nám . Nastává čas, kdy začínáte vážně uvažovat o přípravě na renovaci hřiště a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky