čtvrtek 16. listopadu 2017

Kdy stříhat popínavou růži

Popínavé růže s ohebnými výhony (Rambler) nevytvářejí trvalou strukturu. V létě je třeba provést tzv. Revize Keře růží po odkrytí prohlédneme.


Než začneme stříhat , jednotlivé kroky si . Pozornost bychom měli věnovat i růžím popínavým. Pryč musejí přijít všechny výhony, které jsou staré nebo jakýmkoli způsobem poškozené. Březen je ideálním měsícem pro stříhání růží a růžových keřů. Pokud popínavé růže každoročně upravujeme, mohou být velmi krásné.


Opakovaně kvetoucí popínavé růže dokonce kvetou na letošních, ale i na starších výhonech. Na jaře z nich je třeba odstranit výhony starší než . Jarní řez udrží růže v kondici a zaručí bohatou násadu velkých květů. Rozhodně se do řezu nepouštějte v době, kdy teploty pravidelně klesají pod bod mrazu.


Také pupeny už musí být narašeny. Ideální je tedy druhá polovina března. Jednotlivé druhy růží řežte odlišně. Velkokvěté růže sestřihněte na . Stříhání růží není s naším návodem vůbec složité. Mám druhým rokem popínavou růži Flammentanz, obrostla celou oporu (oblouk), letos nádherně kvetla.


Jak a kdy stříhat meruňku? Právě v období přicházejícího podzimu, kdy rozdíly mezi teplotami v. Keře a stromkové růže stříháme poprvé na podzim v rozmezí 5-oček. Prořezávání keřů růže je prospěšné pro dobré zdraví rostliny a navíc je to. Dávejte pozor na to, aby vaše nástroje byly vždy ostré, jen tak budou stříhat. Pokud pěstujete starobylé odrůdy zahradních, popínavých růží , neprořezávejte je ! Jarní řez růží provádíme nejlépe v čase, kdy kvete zlatice ( Forsithya), lidově . Ať už pěstujete růže popínavé , keřové či stromkové, všechny budou s blížící se zimou.


U těchto růží si pamatujte jednu zásadu: čím méně je stříháte na podzim, tím méně choulostivé jsou v zimě. Základní řez provádíme v předjaří, kdy se už nalévají pupeny a je dobře vidět, které části rostliny jsou suché a nebo. Stromkové růže stříháme obdobným způsobem. Podívejte se, jak a kdy tento řez provést, aby Vaše rostliny byly krásné a zdravé. Vysoký plot lze stříhat nůžkami na živý plot s dlouhými rameny.


U pnoucích růží je stříhání více problematické, při přílišném zakrácení výhonů, vám. Obecně lze říci, že popínavé růže zakracuje minimálně na čtyři očka, protože. U nás zakoupíte jak ramblery tak climbery. Střih pnoucích růží : Počáteční tvarování.


Po výsadbě nemusíte stříhat. Nové vyrůstající výhony . U popínavých růží vyvazujte nové bujné výhony, některé lze zkrátit. Září je obvykle příjemný měsíc, kdy je radost posedět na zahradě . V době, kdy tu a tam dokvétají poslední květy růží , je už zcela ukončen růst výhonků a můžeme přistoupit k jednotnému řezu růží na záhonu.


Právě teď nastává období, kdy růže vyžadují trochu naší pozornosti, abychom se začátkem léta. Zimní ochranu růží proto odstraňte až ve chvíli, kdy už nehrozí. Ve skutečnosti jde o zdravý projev růstu popínavé růže – díky němu se rostlina . Kdy se začít o růže starat poznáme podle toho, že začínají rašit (mají plnější pupeny).


Nedbejte na to, jakým způsobem stříhají růže na podzim vaši sousedé. Konstrukce pro popínavé růže – jestliže se rozhodneme pro .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky