pondělí 20. listopadu 2017

Květ meduňky využití

Bílé květy vyrůstají po třech až šesti v lichopřeslenech v paždí horních listů. Kalich je dvoupyský, stejně jako bílá koruna dorůstající až mm. Nať meduňky sbíráme pouze v suchém počasí, nejlépe za chladného odpoledne, ještě před začátkem rozkvétání květů , neboť v době květu se . Nálev nebo tinkturu lze využít pro urychlení hojení oparů.


Meduňka je známá zejména svými zklidňujícími účinky. Léčivou surovinou jsou horní části lodyhy s květy a listy, které se musí sbírat před obdobím květu a .

Od června po celé léto kvete nevýraznými drobnými bílými květy , které vyrůstají v paždí listů. Má bílé květy a velmi aromatické listy, které voní po citrónu. Drobné nevýrazné květy mají bělavou nebo nažloutlou barvu. Objevují se od června přes celé léto. Z rostliny v kuchyni využíváme mladé listy, čerstvé i sušené.


NEJEN PRO DĚTI: Do skleněného džbánu dejte asi deset stonků meduňky , deset. Známé jsou její léčivé účinky, mnohostranné využití má také v pokrmech, nápojích anebo v. Typ ‎: ‎trvalka Šalvěj, máta, meduňka - bylinky plné vůně a chuti z domácí.

Květy meduňky jsou velice nenápadné. Snímek dokládá, jak moc jsou květy máty klasnaté oblíbené u včel. Využití : Listy trháme po celou sezónu. Květ má pětičetnou korunu, krátce trubkovitý kalich a čtyři tyčinky. CO OBSAHUJE A JAK PŮSOBÍ Kléčení se sbírá květ hluchavky (Flos lamium), který.


Kromě využití do čaje je to výborná jarní planá zelenina do kuchyně. K inhalaci (do arolamp) má meduńka široké využití e. Z listů si můžete připravit likér a pro svou citrusovou vůni se za čerstva přidává do míchaných nápojů a ovocných salátů. Lidé odedávna věřili, že meduňka.


Pokud meduňka doposud chyběla ve vaší bylinkové zahrádce, měli byste to. Z meduňky můžeme stejně jako například z květů černého bezu nebo . Bylinky lze využít mnoha způsoby jako je například výroba různých mastí a léčiv, sirupů, tinktur,. Dokonce se zvažuje její využití při léčbě demence. Potřebujeme: lžičku lipových květů , lžičku meduňky , půl lžičky kořene kozlíku, lžičku chmelových šišek, dl vroucí vody. Plodem meduňky je lesklá . Velmi dobře vypadá ve smíšených trvalkových a bylinkových záhonech.


Pěstování a využití meduňky lékařské. Stevia sladká a její.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky