úterý 5. března 2019

Kala pestování

Pěstování pokojové kaly. Kalu lze pěstovat v pokoji. Podmínky pěstování se totiž liší.


POZOR: Máte-li doma zvířata nebo malé děti, měli byste vědět, že kala obsahuje několik jedovatých látek, ale . U nás se jí říká také kornoutice nebo svatební květina, vazba z bílých kal je skutečně nádherná a elegantní. Kala se hodí do květináče i na . Pojďme se společně podívat pěstování kaly na kloub. Tato krásná rostlina, která je k dispozici v mnoha barvách, roste z oddenků. Je možné ji pěstovat na zahradě i uvnitř. Pokud porovnáme pěstování kal třeba s mečíky, můžeme si být téměř jistí, že péče o kaly je o mnoho jednodušší.


Jde o jednu z možností pro pěstování kal, které i tak přes léto letníme venku. Protože je však kala rostlina, jež se nechá termínovat, znamená to, že kvete podle začátku pěstování , může tedy například kvést – chráněna . Pak je kala čili kornoutice (Zantedeschia) z čeledi Araceae správnou volbou. Samotné jméno rostliny je označením pro krásu. Správný název je Zantedeschia.


Květ sestává z velkého bílého toulce okolo palicovitého květenství žluté barvy. Její pěstování v bytě není zas tak náročné, i když její růstový rytmus vypadá na . Tento pin objevil(a) Jiřina Vávrová. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.


Pomerne bežne sa však dá pestovať aj doma či v záhrade, . Diskuze: Re: kala venkovní její pěstování. Zantedeschia aethiopica se velmi dobře hodí i pro hydroponické pěstování , ale i. Květina kala - pěstování a péče: pěstování kaly není obtížné. Rostlinám musíme zajistit sucho a teplo v období vegetačního klidu, který trvá od května přibližně . Způsob pěstování je popsán vcelku správně.


Přes léto teplo, slunce, dostatek vody (nemusíte se bát, je to bažinná rostlina) a bohaté hnojení. V teplých oblastech, jako je Itálie nebo . Stejně tak pokojové rostliny lidově nazývané kala patří k jiným rodům z čeledi. Při pěstování v květináči jí umístíme na chladnější místo s jen mírnou zálivkou. V teplém bytě je možné je celoročně pěstovat i bez zimování. Rostlina pochází z jižní Afriky a velmi dobře se jí daří na plném slunci nebo v polostínu.


V létě je možné pokojovou kalu umístit také venku. Tips To Improve Your Home Horticulture Experience. Mnozí lidé si při pěstování kaly představují nádherné svatební kytice z kaly a stále se diví, proč jim rostlina nekvete.


Dá se ale s úspěchem pěstovat také v našich . Jedině ten zajistí, že vám vykvete. Jako mnoho dalších rostlin vyžaduje v době .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky