pondělí 11. března 2019

Kdy prořezat jablone

Postřik proti přezimujícím škůdcům. Proč je tolik důležitý předjarní postřik stromů? Vyrobte si sami čistě přírodní přípravek.


Nejprve se provádí postřik za účelem ochrany ovocných stromů před brouky, motýly, mšicemi a housenkami. Například při postřiku jabloně. Z jabloní jsou vůči strupovitosti odolné například Angol Florina, Melodie,.

Chemická ochrana spočívá v několikanásobném postřiku v průběhu květu a . Významné kladení vajíček nastává v období, kdy je silný nálet dospělců a . Přichází také čas na předjarní postřik proti přezimujícím škůdcům. Tento přípravek vás provede celou sezonou a zajistí jabloním kvalitní a zdravé plody. Je důležité nejen to, jaké postřiky proti kadeřavosti aplikovat, ale i správné načasování.


Začíná se už v době, kdy se teploty začnou blížit stupňům Celsia. Musí se však provádět ještě před příchodem mrazů a po dvou týdnech je. Jak na řez jabloní , hrušní, angreštu či rybízu, aby měly hodně plodů. Které jarní postřiky ovocných stromků jsou nejdůležitější a jak je nejlépe provádět ?

Kdy je nejvhodnější čas na postřik ? Velmi důležité je u tohoto prvního postřiku načasování. Tento měsíc je také nejzazší termín, kdy je třeba odstranit ručně, pomocí nůžek. Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci. Aplikace olejových přípravků se nesmí provádět při nízkých teplotách. Březen: nejméně dvakrát provedeme postřik okrajových částí stromů kaolinem s přídavkem smáčedla.


Duben: ve fázi myšího ouška, kdy se ještě nelíhnou z . Mám hlavně ovocné stromy: jabloně , hrušky, broskvoně, nektarinky. Co se stane když provedu postřik ne když zrovna by měl být? Chceme-li si choroby vyjmenovat, jedná se zejména o strupovitost jabloní ,. Jádroviny necháváme v daném stavu do února až března, kdy je ten správný čas na . V době opadu okvětních lístků provedeme navečer postřik přípravkem Zolone 35EC.


Strupovitost jablek a hrušní – na plodech se . Tento postřik má mnohočetný příznivý vliv, účinkuje obecně proti houbovým a. Nektriová rakovina jabloně o Ploskohřbetka hrušňová o Plodomorka 78 . Protože začít se zimním postřikem proti škůdcům v této době stromům. Tato přezimuje většinou na povrchu rostlin v korunách stromů, někdy i pod šupinami pupenů. Je rozšířena ve všech oblastech světa, kde se . Ať už vlastníte broskvoně, jabloně nebo stromy s hruškami, je nutné, aby byly ošetřeny správným chemickým postřikem.

Proto je nutné provést právě nyní první postřiky proti nim. K práci si vyberte den, kdy teplota dosáhne alespoň nad deset stupňů nad nulou, . JARNÍ POSTŘIK - rozhodující zásah proti přezimujícím formám škůdců,. Poznámka: Jabloně rodí (vytváří plodonoše) na krátkém, středním nebo.


Provádíme po ukončení řezu výchovného, kdy stromy prakticky došly do plné plodnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky