čtvrtek 14. března 2019

Kulovity keře

Jsou to většinou statné stromy, méně často přeslenitě větvené keře. Některé další druhy ( kulovité a poléhavé či plazivé) kvetou od června do srpna. Jasně žlutě kvete kultivar Lena, zlatožluté květy zdobí Allgold a . Překrásná opadavá dřevina kulovitého tvaru s nepřehlédnuteln květy, které každé. Tento kulovitý opadavý keř má nádherné nepřehlédnuteln velké květy ve . Celý keř je hustý, drobnolistý, kulovitého tvaru.


Netvoří kořenové výmladky a nepotřebuje řez. Druh Syringa x josiflexa kvete později, až v . Albizia julibrissin Vzácná forma perské akácie tvořící nižší strom nebo keř. Okrasné stromy a keře - ostatní.


Koruna je nepravidelná, kulovitá. Tento apartní nápadný keř má na kmínku různé barvy květů! Ibišek syrský (Hibiscus syriacus) si zaslouží čestné místo na . Do této skupiny lze zaøadit i drádivé chemikálie, které pùsobí na èichové.


Zvláště na škodu to může být v malých zahradách, které tak díky těmto. Kulovitě tvarované zimostrázy vždyzelené. Strom s kulovitou korunou až m. Květy nevýrazné, listy raší až v květ- nu – toho lze využít k pěstování jarních trvalek pod ním. Dělá svými padajícími plody . Stromy a keře určují celkový ráz zahrady, rozdělují ji na jednotlivé části,.


Oba druhy spolehlivě vytvářejí živé ploty . Višeň křovitá má kompaktní velmi pravidelnou korunu kulovitého tvaru. Většinu druhů s kulovitou korunou již není nutné ošetřovat řezem, protože vytvářejí kouli přirozeně, bez stříhání. Proto si vyberte konečnou výšku stromu např.


Můžeme ji pěstovat jako keř , menší stromek roubovaný na nízkém kmínku, případně velmi zakrslý. Celkový habitus koruny je vzdušný a pravidelně kulovitý. A existují také druhy, které pravidelný řez vůbec nepotřebují, například komule kulovitá.


Komule Davidova a Weyerova. K nejčastěji pěstovaným . GOLDALITA - vytváří kulovitý hustě větvený zakrslý keřík, větve vystoupavé. Listy drobné, po vyrašení jasně žluté, později žlutě zelené.


Je méně olistěný, výšku má kolem dvou metrů a je jedovatý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky