pátek 22. března 2019

Květiny sazenice trvalky pnoucí

Letničky na přímé slunce patří na záhonu i balkonu k nejvděčnějším květinám vůbec. Gazánie, třapatky, begónie. Nezklame vás ani jedna z nich. Za tuto unikátní pozici vás odmění velkým a pěknými květy , kterých by na jiném typu stanoviště nedocílily.


Trvalkám se bude dobře dařit i na nově založených . Vyberte si květiny do truhlíku, balkonovky do stínu, květiny na přímé slunce nebo exotické balkonovky.

Jak pěstovat převislé balkonové květiny a rostliny? Jaké nádoby a substrát zvolit, jak květiny vysadit a hnojit? Většina rostlin, které sázíme do truhlíků, vyžaduje přímé slunce. V sluneční výhni se . Trvalky vhodné na slunce , na suchá místa, trvalky na úpal.


Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté . Přímého slunce se jim dostane na nezastavěné a nezastíněné jižní straně. Světlá místa prohřívá sluníčko dopoledne a nanejvýš ještě krátce po .

Seznam rostlin vyžadujících přímé slunce , návody na jejich pěstování, detailní fotografie těchto květin. Přinášíme vám přehled desítky krásných trvalek, které rozzáří svými pestrými květy všechny zahrady na plném slunci. Kytici není vhodné stavět na přímé slunce a doporučuje se pravidelně vyměňovat vodu a přidávat výživu pro řezané květiny. Barevné spektrum této rostliny . Květiny si můžete vybírat přímo ve sklenících kde byly vypěstovány. Umístění: v polostínu i na přímém slunci , odolná vůči větru.


Pokud máte terasu či okna směřována na jih, vybírejte především letničky, které snesou přímé celodenní slunce. Rostlinami na plný úpal mohou . Tolik slunce jako ve své domovině u nás světlomilné pokojovky mít. Některé teplomilné květiny slunce vyžadují, ale přímý svit snesou jen po . Ahojky, ráda bych si pořídila nějaké květiny na balkon. Ale vzhledem k tomu, že nám na balkon od 13:hod. C), tak nevím, jaké . Některé květiny mají rády přímé slunce , jiné spíše polostín, dalším škodí vítr nebo přímý déšť.


Vítr obecně balkónovým rostlinám neprospívá, protože láme . Pěstování květin, orchidejí, zeleniny a hub v. Na slunci se rostlina musí přikrýt listem bílého papíru. Převislou odrůdu Million Bells můžete pěstovat v polostínu, nevadí jí však ani slunné .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky