pondělí 25. března 2019

Koprvýsev

Vyhovují mu hlinité, dobře propustné a lehčí půdy s . Pěstování kopru je nenáročné, stačí vybrat správný kultivar. Nejpozději je vhodné sázet v srpnu, abychom stihli sklidit ještě . Omamně vonící šeříky jsou nenáročné na pěstování. Na pěstování je velmi nenáročný. Na zahrádkách se často množí samovýsevem.


Co ke svému životu potřebuje? Můžeme ho tedy bez obav pěstovat na terase, nebo na okenním . První výsev se provádí v dubnu přímo na konečné stanoviště. Kopr není pěstování náročný. Není ani nijak hezký a dá se přece levně koupit. V červenci pomalu začíná období zavařování zeleniny.


Je čas na další výsev kopru. Znalci vědí, že nejlepší je ten, který máme čerstvý ze své zahrádky. Vyžaduje včasný výsev do řádků cm. Pro přímé kuchyňské zpracování i sušení.


Naopak se vyhněte pěstování kopru v blízkosti . Silné aroma podpoří dostatek . Anethum graveolens L. Výsev od dubna do řádků - . Samostatné pěstování kopru. Jak pěstovat kopr je otázka s jednoduchou odpovědí. Please try again later. Názorná ukázka setí kopru v rámci. Jako koření se užívají celé rostliny s výjimkou kořenů, tj.


Na podzim můžeme pro další výsev sesbírat dozrálá semena, kopr se však . Oliver kopr vonný je výnosná, silně aromatická odrůda určená pro rychlení i polní pěstování. Konzumní částí tohoto koření jsou listy, které se řežou u země s celou mladou . Dařit se mu bude, i pokud ho vysejete na . Někdy je kopr označován jako plevel. Než začnete růst, musíte vážně přistupovat k výběru vhodných semen.


Speciální odrůdy pro pěstování doma neexistují.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky